Domovská stránka > J > Jak Se Vyrabi Modrá Barva?

Jak se vyrabi modrá barva?

Toto modré barvivo pochází původně z Indie, ale už v antice jej obchodníci vozili do Evropy. Vyrábí se z keře indigovníku (rod Indigofera). Květy se svážou do otýpek, vloží do kádě s vodou a zatíží se těžkými dřevěnými kládami. Barva zde během několika hodin doslova vykvasí.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se vyrábí CD ROM?

CD versus DVD. Základem obou médií je plast. Na něj se nanášejí jednotlivé vrstvy barviva, stříbra, laku nebo lepidla. Základní rozdíl mezi CD a DVD spočívá v tom, že CD má pouze jeden disk, zatímco DVD má disky dva.

Lidé se také ptají, co má modrou barvu?

V přírodě Denní obloha má modrou barvu, což je způsobeno Rayleighovým rozptylem světla na molekulách vody. Tlustá vrstva vody má modrou barvu, protože voda pohlcuje červené světlo (s vlnovou délkou kolem 750 nm). Oproti tomu je těžká voda bezbarvá, neboť absorbuje záření vyšších vlnových délek.
Co symbolizuje modrá?
Modrá barva

Psychologové zjistili, že modrá je barvou klidu, uspokojení, souladu. Mají ji rádi lidé citliví, s bohatým vnitřním životem, hledající lásku a oddanost, romantikové - prostě oni tišší introverti. Symbolizuje něhu, věrnost, důvěru, oddanost a tradici.

Co to je barvy?

Barva je vlastnost světla resp. látky, ze které toto světlo vychází. Vyjadřuje vjem, který je vytvářen na sítnici oka viditelným elektromagnetickým zářením, které je vyzářeno pozorovanou látkou, odrazilo se od ní, případně jí prošlo (v případě průhledných materiálů, jako jsou některé kapaliny, plyny nebo sklo).
Která barva není základní?
Barvy pak jsou CMYK: cyan (azurová), magenta (purpurová), yellow (žlutá) a key (černá). Černá barva je nutná, protože smícháním CMY nevznikne černá, ale jen tmavě šedohnědá.

Související článek

Co je to barva v hudbě?

Hudební barvy jsou určeny výběrem hudebních nástrojů. Barvy strun jsou měkké. Barvy nástrojů jsou jasnější.

Jak se vyrabi barvivo?

Červené barvivo se získávalo z kořenů mořeny barvířské a santalového dřeva. Na žluto se barvilo škumpou (Rhus typhina). Jako modré barvivo byl znám od starověku boryt a nepochybně také indigo.
Jak se vyrábí barvy?
Komponentami barvy jsou pojivo, ředidlo a aditiva. Aditiva se obvykle skládají z pigmentů, barviv, katalyzátorů, stabilizátorů, emulgátorů a dalších látek. Důležitou vlastností barvy je její adheze – přilnavost k povrchu předmětu, na niž je nanášena.

Jak vzniká červená barva?

Červená je základní a žlutá vznikne smícháním červené a zelené. doplněno 03.11.13 11:30: no tak u temper je to trochu jinak, tam jsou základní barvy červená, žlutá a modrá. z modré a žluté vzniká zelená.
Jaká je barva života?
Oranžová barva je ztělesněním energie, tepla, života, jistoty, radosti, aktivity, srdečnosti, sebedůvěry a odvahy.

Jak se dělá modrá?

Na něm můžeme vidět: základní – primární barvy. Těmi jsou to takové barvy, které nelze namíchat z jiných barev. Jsou to žlutá, červená a modrá.

By Weir Callen

Similar articles

Jak vypadá modrá? :: Co je to digitalizace zvuku?
Užitečné odkazy