Domovská stránka > C > Co Se Vyrábí Z Polovodičů?

Co se vyrábí z polovodičů?

Většina polovodičů jsou krystalické látky, existují však také polovodiče amorfní (některá skla). Polovodiče se využívají u elektronických součástek.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se vyrábí CD ROM?

CD versus DVD. Základem obou médií je plast. Na něj se nanášejí jednotlivé vrstvy barviva, stříbra, laku nebo lepidla. Základní rozdíl mezi CD a DVD spočívá v tom, že CD má pouze jeden disk, zatímco DVD má disky dva.

Jak vzniká polovodič typu N?

Polovodiče typu N jsou polovodiče s elektronovou vodivostí (s negativní vodivostí N). Vznikne vpravením vícevalenčního atomu do krystalové mříže polovodiče. Například nahradíme-li některý atom čtyřmocného křemíku pětimocným atomem fosforu (substituční atom).
Následně, co je to polovodič?
Polovodič - materiál, jehož vodivé vlastnosti se odvíjí od vnějších nebo vnitřních podmínek, přičemž vnitřními podmínkami je myšleno přidání určité další látky do polovodiče a změna vnějších podmínek znamená změnu energie, například tepelné, elektrické nebo světelné.

Jak udělat z polovodiče vodič?

Zapojení v propustném směru

Zapojíme-li polovodič typu P ke kladnému pólu zdroje a polovodič typu N k zápornému pólu zdroje, bude mít dioda téměř zanedbatelný odpor a diodou poteče elektrický proud.
Lidé se také ptají, jak se nazyva primes polovodiče?
Příměsi v tomto případě nazýváme příměsi typu n nebo donory, neboť odevzdávají elektron. Elektrony, jejichž koncentrace vzrostla, nazýváme majoritními nosiči, díry minoritními nosiči. Takto dotovanému (termín pro polovodič obohacený příměsemi) polovodiči říkáme polovodič typu n.

Související článek

Kde se vyrábí iGet?

Značka iGet je na trhu již dva roky. Mohla by být zajímavá tím, že je česká. Zbytek telefonů se vyrábí v Číně.

Lidé se také ptají, jak se získává polovodič typu p?

0575 - Polovodiče typu P. Polovodiče typu P (s pozitivními nositeli proudu) mají krystalickou mřížku znečištěnou nepatrným množstvím cizích atomů (akceptorů), schopných vázat valenční elektrony původní krystalické mřížky. Tím se vytvářejí prázdná místa po elektronech, která můžeme považovat za kladně nabité díry.
Následně, jak docílíme příměsové vodivosti typu n?
Polovodič typu N

Počet volných elektronů se dá zvýšit následujícím způsobem. Do čistého křemíku, který je čtyřmocný, se přidá pětimocná příměs (například arsen As)(obr. 1). Vznikne tak příměsový polovodič.

Jaký je rozdíl mezi vodiči a polovodiči?

Vodič – vede dobře elektrický proud. Některé elektrony nejsou drženy vůbec a volně se pohybují. Patří se především kovy. Polovodiče – Něco mezi nevodiči a vodiči.
Co to je příměs?
Příměsi (Additions) jsou práškovité anorganické látky přidávané do betonu za účelem zlepšení některých vlastností čerstvého nebo ztvrdlého betonu. Rozeznáváme dva typy příměsí: inertní (typ l) latentně hydraulické (typ ll).

Lidé se také ptají, co jsou to polovodičové součástky?

Polovodičová součástka je elektronická součástka využívající pro svou funkci specifické vlastnosti polovodičů, jako jsou například germanium (Ge) a křemík (Si). Polovodičové součástky jsou zejména: Diody. Bipolární tranzistory.

By Staffan Crespino

Similar articles

Jak můžeme zlepšit vodivost polovodiče? :: Jakou známe vodivost polovodičů?
Užitečné odkazy