Domovská stránka > C > Co To Je Modrá?

Co to je modrá?

Modrá je jedna ze základních barev barevného spektra, je to barva monochromatického světla o vlnové délce zhruba 470 nm.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vypadá Modrá smrt?

Při zjištění závažné chyby se zobrazí modrá obrazovka smrti. Název Modrá obrazovka smrti byl odvozen od chybového hlášení, které se zobrazuje přes celou obrazovku bílou a modrou barvou.

Někdo se také může ptát, jaké jsou barvy?

Čeština má, podobně jako angličtina a němčina, jedenáct základních barev: černou, bílou, červenou, zelenou, žlutou, modrou, hnědou, šedou, oranžovou, růžovou a fialovou.
Jaká barva očí je nejvzácnější?
Podle výzkumu vědců má 90 % populace hnědé oči. Hnědý pigment má totiž nejsilnější geny a všechny ostatní přebije. Nejvzácnější barvou očí je zelená.

Jak se jmenují barvy?

Seznam barev
BarvaHTML kód
Khaki#4B5320
světlá královsky modrá#007FFF
bílá#FFFFFF
bronzová#CD7F32
Můžete se také zeptat, jaká je Žonkylová barva?
Pojďme si společně namíchat barvy a podívat se, jaká barva se nazývá žonkylová. Pokud uvidíte něco bledě zlatožlutého, můžete to nazvat žonkylové.

Související článek

Jak smíchat barvy aby vznikla modrá?

Jsou fialové, žluté, zelené a modré.

Jak vypadá modrá?

Modrá barva. Pod tímto pojmem si každá z nás může představit něco jiného - tyrkysová, královská modrá, azurová, pařížská modrá, zkrátka od světle modré až po tmavě modrou (indigovou), která má často fialový nádech. Při této barvě spoustu z nás může napadnout také zima, déšť, mraky či dokonce džíny, halenky nebo bundy.
Co je fialový?
Fialová (od Viola, fialka) je barva na okraji barevného spektra mezi modrou a neviditelnou ultrafialovou (UV). Její vlnová délka je zhruba 380–450 nm. Z hlediska skládání barev je to pak kterákoli z barev mezi červenou a modrou.

Jak se vyrábí modrá?

Jsou to:
  1. fialová a žlutá
  2. červená a zelená
  3. modrá a oranžová
Někdo se také může ptát, jaké barvy k sobě ládi?
Souladu dosáhnete zvolením barev ležících vedle sebe nebo alespoň blízko sebe - tedy jednoduše řečeno například různé odstíny jedné barvy nebo například kombinace žluté s oranžovou, světle modré se světle zelenou a tak dále. Pokud bychom měli být konkrétní, skvěle k sobě například ladí oranžová, šedá a černá.

Jak vzniká bílá barva?

Aditivním smícháním všech jednoduchých barev (červené, oranžové, žluté, zelené, modré, indigové a fialové) ve stejných poměrech vznikne světlo bílé.

By Idelson

Similar articles

  • Jak se vyrabi modrá barva?

    Modré barvivo původně pochází z Indie, ale do Evropy bylo přivezeno již ve starověku. Vyrábí se z indigového keře. Květy se umístí do kádě s vodou a zatíží se dřevěnými špalíky. Během několika hodin barva zkvasí.

  • Jak vypadá modrá?

    Je zde modrá barva. Každý z nás si dokáže představit tyrkysovou, královskou modř, azurovou, pařížskou modř, zkrátka od světle modré po tmavě modrou, která má často fialový nádech. Mnozí z nás si při představě této barvy vybaví zimu, déšť, mraky nebo třeba džíny, halenky či bundy.

  • Jak se dělá modrá?

    Vidíme základní a primární barvy. Tyto barvy nelze míchat s jinými barvami. Jedná se o žlutou, červenou a modrou barvu.

Jaká barva pasuje k šedé? :: Kolik lidí jezdí na koní?
Užitečné odkazy