Domovská stránka > J > Jak Na Pocení?

Jak na pocení?

Důležité je pravidelné sprchování, častá výměna oblečení a nošení přírodních materiálů místo umělých látek. Lékaři dále doporučují používání deodorantů či antiperspirantů určených pro osoby trpící nadměrným pocením, které zamezují zápachu a tlumí vylučování potu, nebo speciální podpažní vložky proti pocení.

Přečtěte si více

Související článek

Co může znamenat nadměrné pocení?

Změny autonomních procesů v těle jsou spojeny se zvýšenou aktivitou potních žláz. dědičnost, menopauza, cukrovka, obezita, nadměrná konzumace alkoholu, kouření, stres nebo různé nemoci jsou hlavními příčinami nadměrného pocení.

Co pomáhá proti pocení v podpaží?

Pro většinu lidí, kteří trpí nejen nadměrným pocením v podpaží, je pravděpodobně první volbou kvalitní deodorant či antiperspirant. Je dobré vědět, že deodorant pouze omezuje pach, který vzniká činností mikroorganismů na povrchu kůže, naproti tomu antiperspirant díky obsahu solí hliníku pocení přímo omezuje.
Můžete se také zeptat, jak léčit hyperhidrozu?
Jak se dá hyperhidróza léčit? Cílem léčby není úplně zamezit pocení, ale omezit ho na přirozenou míru. Ta je velmi důležitá, pocení je totiž značnou součástí termoregulace. Jednou z nejspolehlivějších metod, které může kožní lékař doporučit, je aplikace botulotoxinu.

Jak zabránit pocení dlaní?

Připravte se předem. Pokud o sobě víte, že vás ve vypjatých situacích trápí pocení rukou, mějte při sobě vždy tuhý antiperspirant. Mohl by se vám hodit například NIVEA Tuhý antiperspirant Stress Protect, který chrání pokožku před pocením ve stresových situacích. A to i pokožku rukou.
Jak snížit pocení?
Nadměrné pocení můžete omezit i režimovým opatřením:
  1. Zvýšení pitného režimu.
  2. Pravidelné sportování, ideálně v přírodě.
  3. Zařazení více ovoce a zeleniny do jídelníčku. Naopak omezení sladkostí.
  4. Vyzkoušejte šalvějový čaj.

Související článek

Co proti pocení pod prsy?

Pokud tomu chcete zabránit, jednoduše ráno nebo večer po sprchování použijte klasický deodorant mezi prsy a v podpaží. Je možné tak zabránit nepříjemnému zápachu, ale také pomoci proti odřeným místům v podpaží.

Jak se správně potit?

Organismus na teplotu začne reagovat svými regulačními mechanismy a teplotu začne sám snižovat pocením. Většinou se potíme několik desítek minut. Důležité ale je, potit se pouze dokud to je příjemné a pocení snesitelné. Jakmile je extrémní vedro nebo se cítíte nepohodlně, je nejvyšší čas pocení ukončit.
Můžete se také zeptat, jak spustit pocení?
Doporučuje podobně postiženým, aby se při podzimních virózách snažili svou teplotu uměle zvýšit a vypotili se. "Zalezte alespoň na tři dny do postele, vezměte si paralen a alespoň občas si přikryjte i hlavu. Tím byste měli spustit pocení, napomůže tomu i pití teplého čaje," radí lékař Běrský.

Jak se zbavit pocení hlavy?

Pocení hlavy zastavil až Electro Antiperspirant. Je to český zdravotnický prostředek a slouží právě pro případy jako já, kdy silné pocení ničí člověku život! Třeba bych to kombinovala s N.A.E. šamponen, ten je fakt dobrej, ale na samotné pocení jedine Electro Antiperspirant.
A další otázka, co je nejlepší na pocení?
Nejlepší antiperspiranty
  • AkceVichyHomme Deodorantantiperspirant roll-on proti nadměrnému pocení 50 ml. 184 Kč
  • EucerinDeoantiperspirant proti nadměrnému pocení 50 ml. 254 Kč
  • SVRSpirial Extremeantiperspirant roll-on proti nadměrnému pocení 20 ml. 305 Kč

Jak se zbavit pocení v obličeji?

Antiperspiranty bezpečně zužují potní kanálky a pocení tím spolehlivě omezí. Stačí je pravidelně nanášet před spaním na čistou a dokonale suchou pokožku a celkově dodržovat pravidelnou hygienu, aby byla pleť čistá, prodyšná a aby se tak zabránilo vzniku infekcí a dalších kožních problémů.

By Yevette

Similar articles

  • Co znamená pocení rukou?

    Existují různé příčiny pocení rukou. Většinou jde o stres a pocity úzkosti, kdy se uvolňují hormony. Tělo se chce ochladit a uklidnit. Pocení člověka zmizí, jakmile se dostane do tzv.

  • Jak se zbavit pocení navždy?

    MiraDry je systém, který funguje na principu mikrovlnné energie. Aplikuje se na pokožku, kde eliminuje většinu potních žláz. MiraDry je ošetření spodního prádla.

  • Co je proti pocení?

    Jedná se o bezbarvý roztok nebo krém, který je vhodný k ošetření pokožky se zvýšeným pocením. Slabší soli hliníku obsahují hliník i jeho soli, ale v nižší koncentraci.

  • Jak zastavit pocení?
  • Co proti pocení v obličeji?
Proč se mi potí nohy? :: Jak vytvořit krabicový graf?
Užitečné odkazy