Domovská stránka > P > Proč Se Mi Potí Nohy?

Proč se mi potí nohy?

K častějšímu pocení a nepříjemnému zápachu nohou dochází především v letních měsících. Muži mají více potních žláz než ženy, proto trpí pocením nohou víc. K tvorbě potu také přispívá nevhodný výběr bot, např. uzavřená pracovní obuv, ve které pokožka nohou nemůže dýchat a nedochází k vypařování potu z obuvi.

Přečtěte si více

Související článek

Proč mi nejde stahovat aplikace z App Store?

Pokud máte silné wi-fi nebo mobilní datové připojení, je třeba si dát pozor na několik věcí.

Co je to Hyperhidróza?

Hyperhidróza nebo-li nadměrné pocení se projevuje výrazným zvýšením vylučování potu nad hranici normy. U osob trpících hyperhidrózou je z těla vyloučeno až 5x více potu, než kolik je potřeba k udržení termoregulace.
Někdo se také může ptát, proč se člověk hodně potí?
Pocení je řízeno hormony a nervovým systémem a následně potní žlázy vylučují pot na povrch kůže. Pot jako tekutina se tvoří v malém množství, i když je člověk v klidu a za normální teploty. V horku a při velké námaze, kdy se organizmus hodně zahřeje, začnou potní žlázy pracovat intenzivněji.

Jak se rychle zbavit teploty?

Nejosvědčenějším receptem na sražení horečky jsou studené obklady – namočte ručník nebo utěrky do chladnější vody a přiložte na krk, čelo a do podpaždí. Teplota vody by měla být mezi 25 až 30 °C, ale i tak vám bude na rozehřátém těle připadat studená. U dětí postačí zábaly nohou.
Co delat při teplotě 38?
Pokud teplota neklesá pod 38°C můžeme na tělo přikládat studené až ledové zábaly, a to i několikrát krátce za sebou. Zábaly je vhodné přikládat na trup, končetiny a hlavu, vždy na čelo. Případně můžeme použít vlažnou sprchu. Toto opakujeme do snížení teploty pod 38°C.

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

Lidé se také ptají, co delat pri teplotě nad 39?

S lékařem konzultujte i horečku trvající déle než 3 dny a vysokou neklesající horečku (39-40 °C). Pokud teplota překročí 40 °C a při výskytu febrilních křečí urychleně kontaktujeme lékaře či záchrannou službu.
A další otázka, jak se vypotit z horecky?
Teplotu do 38 °C (podle některých odborníků do 38,5 °C) není třeba srážet. Namístě je klid, dostatek tekutin a spánek. Léky na snížení teploty (antipyretika) přicházejí na řadu, až když naměříte přes 38,5 °C a cítíte se pod psa. Při 40 °C už s podáním antipyretik neotálejte, protože při 42 °C tělo kolabuje a umírá.

Jak tělo zvysuje teplotu?

Teplota stoupá při tělesném zatížení, teplo je produkováno svalovou činností – zvýšení metabolismu. Zvýšení teploty ovlivňuje také sekrece některých hormonů (progesteron, růstový hormon, testosteron, adrenalin a noradrenalin). Lidský organismus se snaží svoji teplotu udržovat neustále v rovnováze (homeostáza).
Když to vezmeme v úvahu, jak se potit méně?
V současnosti se začínají používat i nanovlákna, která oblečení dodají funkční vlastnosti a pot skvěle odvádějí. Preferujte jednoduchost, méně vrstev a ne příliš upnuté oblečení a uvidíte, že se budete potit méně. Pokud nejste na přímém slunci, zahoďte i pokrývky hlavy, které tělo přehřívají.

Jak omezit pocení nohou?

Hygienická a další opatření proti zápachu nohou
  1. Pravidelně si myjte nohy.
  2. Noste ponožky jen bavlněné (sají vlhkost) nebo polypropylenové (odvádí vlhkost).
  3. Ponožky pravidelně střídejte.
  4. Pokud si musíte vzít punčochy, vybírejte antibakteriální.
  5. Nepůjčujte si cizí boty, a to ani papuče na návštěvě.

By Schacker

Similar articles

Jak přetížit Wi-Fi? :: Jak na pocení?
Užitečné odkazy