Domovská stránka > C > Co Je Proti Pocení?

Co je proti pocení?

Antiperspiranty pocení mohou zmírnit.
  1. Koncentrované hlinité soli (DRICLOR, PERSPI-GUARD, PERSPIREX) – jedná se o bezbarvý roztok nebo krém vhodný pro ošetření kůže se zvýšenou potivostí.
  2. Slabší hlinité soli (VICHY DEO ROLL-ON, LA ROCHE-POSAY) – tyto přípravky obsahují také hliník a jeho soli, ale v nižší koncentraci.

Přečtěte si více

Související článek

Co může znamenat nadměrné pocení?

Změny autonomních procesů v těle jsou spojeny se zvýšenou aktivitou potních žláz. dědičnost, menopauza, cukrovka, obezita, nadměrná konzumace alkoholu, kouření, stres nebo různé nemoci jsou hlavními příčinami nadměrného pocení.

Jak se zbavit nadměrného pocení?

Nadměrné pocení můžete omezit i režimovým opatřením:
  1. Zvýšení pitného režimu.
  2. Pravidelné sportování, ideálně v přírodě.
  3. Zařazení více ovoce a zeleniny do jídelníčku. Naopak omezení sladkostí.
  4. Vyzkoušejte šalvějový čaj.
Můžete se také zeptat, co dělat abych se přestala potit?
Pokud se v létě myjete víckrát denně, doporučujeme používat mýdlo a šampony pouze jednou. Při častějším použití mohou látky v přípravcích škodit vaší pokožce. Sprcha nezabrání pocení dlouhodobě, ale na čas jej omezí i díky zchlazení těla – sprchujte se tedy vlažnou nebo studenou vodou.

Jak se zbavit pocení zad?

V případě, že vás trápí pocení zad a hrudníku, je určitě zapotřebí vhodná volba oblečení. Ideální jsou tenčí a prodyšné oděvy, spíše tmavší. Měly by umožňovat odpařování potu, aby se vlhko a teplo nehromadilo kolem pokožky.
Proč se potí záda?
Muži obecně mají aktivnější potní žlázy než ženy. Muži se více potí na zádech než ženy, protože mají na kůži v zádové oblasti až 1,5x více žláz. I když společenská pravidla velí ani kapka potu, ani jeden mokrý flek, organismus se jimi neřídí. Nejdůležitější funkcí potních žláz je regulace teploty organismu.

Související článek

Co proti pocení pod prsy?

Pokud tomu chcete zabránit, jednoduše ráno nebo večer po sprchování použijte klasický deodorant mezi prsy a v podpaží. Je možné tak zabránit nepříjemnému zápachu, ale také pomoci proti odřeným místům v podpaží.

Jak se zbavit pocení hlavy?

Pocení hlavy zastavil až Electro Antiperspirant. Je to český zdravotnický prostředek a slouží právě pro případy jako já, kdy silné pocení ničí člověku život! Třeba bych to kombinovala s N.A.E. šamponen, ten je fakt dobrej, ale na samotné pocení jedine Electro Antiperspirant.
Pokud jde o toto, co na pocení v tříslech?
Jakmile budete mít první krok úspěšně za sebou, můžete přejít na používání intenzivního antiperspirantu od značky Eucerin. Jedná se o sprej, který blokuje kanálky potních žláz a tím se snižuje vylučování potu. Aplikuje se vždy večer.

Jak na nadměrné pocení v podpaží?

Deodoranty a antiperspiranty - V podpaží lze použít antiperspiranty a deodoranty. Deodoranty obsahují antibakteriální látky, které omezují působení bakterií a tím předchází nepříjemnému zápachu vznikajícího rozkladem potu. Antiperspiranty omezují tvorbu potu potními žlázami.
Jak se zpotit?
Důležité ale je, potit se pouze dokud to je příjemné a pocení snesitelné. Jakmile je extrémní vedro nebo se cítíte nepohodlně, je nejvyšší čas pocení ukončit. A jak celý proces ukončíme? Především je nutné se osušit a převléct do suchého oděvu.

Jak zabránit pocení v obličeji?

Pomáhají volně dostupné přípravky proti pocení

Někdy stačí i maličkost, která může v boji proti pocení výrazně pomoci. Takovou pomocí jsou naše speciální antiperspiranty Jenvox, které dokážou sekreci potních žláz omezit a zároveň zakrýt nepříjemný zápach, který se s pocením může objevit.

By Jonie

Similar articles

Co dělat když se mi potí nohy? :: Jak najit sluchátka iPhone?
Užitečné odkazy