Domovská stránka > J > Jak Zastavit Pocení?

Jak zastavit pocení?

Důležité je pravidelné sprchování, častá výměna oblečení a nošení přírodních materiálů místo umělých látek. Lékaři dále doporučují používání deodorantů či antiperspirantů určených pro osoby trpící nadměrným pocením, které zamezují zápachu a tlumí vylučování potu, nebo speciální podpažní vložky proti pocení.

Přečtěte si více

Související článek

Co může znamenat nadměrné pocení?

Změny autonomních procesů v těle jsou spojeny se zvýšenou aktivitou potních žláz. dědičnost, menopauza, cukrovka, obezita, nadměrná konzumace alkoholu, kouření, stres nebo různé nemoci jsou hlavními příčinami nadměrného pocení.

Co je to Hyperhidróza?

Hyperhidróza nebo-li nadměrné pocení se projevuje výrazným zvýšením vylučování potu nad hranici normy. U osob trpících hyperhidrózou je z těla vyloučeno až 5x více potu, než kolik je potřeba k udržení termoregulace.
Co dělat abych se přestala potit?
Pokud se v létě myjete víckrát denně, doporučujeme používat mýdlo a šampony pouze jednou. Při častějším použití mohou látky v přípravcích škodit vaší pokožce. Sprcha nezabrání pocení dlouhodobě, ale na čas jej omezí i díky zchlazení těla – sprchujte se tedy vlažnou nebo studenou vodou.

Jak vyléčit pocení rukou?

V podstatě jediná pomoc existuje, což je aplikací botulotoxinu do dlaní rukou či do plosek chodidel. Je to zatím jediná metoda s velkým efektem, jak upravit stav nadměrného pocení. Po znecitlivění kůže speciálním krémem na dlaních či chodidlech, kde se vyskytují potní žlázy, lékař vpraví malými jehličkami botulotoxin.
Jak se léčí hyperhidróza?
Jak se dá hyperhidróza léčit? Cílem léčby není úplně zamezit pocení, ale omezit ho na přirozenou míru. Ta je velmi důležitá, pocení je totiž značnou součástí termoregulace. Jednou z nejspolehlivějších metod, které může kožní lékař doporučit, je aplikace botulotoxinu.

Související článek

Co proti pocení pod prsy?

Pokud tomu chcete zabránit, jednoduše ráno nebo večer po sprchování použijte klasický deodorant mezi prsy a v podpaží. Je možné tak zabránit nepříjemnému zápachu, ale také pomoci proti odřeným místům v podpaží.

A co na zpocené podpaží?

Pro většinu lidí, kteří trpí nejen nadměrným pocením v podpaží, je pravděpodobně první volbou kvalitní deodorant či antiperspirant. Je dobré vědět, že deodorant pouze omezuje pach, který vzniká činností mikroorganismů na povrchu kůže, naproti tomu antiperspirant díky obsahu solí hliníku pocení přímo omezuje.
Navíc, jak se zbavit pocení zad?
V případě, že vás trápí pocení zad a hrudníku, je určitě zapotřebí vhodná volba oblečení. Ideální jsou tenčí a prodyšné oděvy, spíše tmavší. Měly by umožňovat odpařování potu, aby se vlhko a teplo nehromadilo kolem pokožky.

Proč se mi potí nohy?

K častějšímu pocení a nepříjemnému zápachu nohou dochází především v letních měsících. Muži mají více potních žláz než ženy, proto trpí pocením nohou víc. K tvorbě potu také přispívá nevhodný výběr bot, např. uzavřená pracovní obuv, ve které pokožka nohou nemůže dýchat a nedochází k vypařování potu z obuvi.
Jak se zbavit pocení hlavy?
Pocení hlavy zastavil až Electro Antiperspirant. Je to český zdravotnický prostředek a slouží právě pro případy jako já, kdy silné pocení ničí člověku život! Třeba bych to kombinovala s N.A.E. šamponen, ten je fakt dobrej, ale na samotné pocení jedine Electro Antiperspirant.

A jak vyvolat pocení?

Připravujte si inhalace např. z čaje lipového květu (vyvolává pocení), květů a plodů černého bezu (doložené protizánětlivé účinky) nebo z heřmánkového čaje s tymiánem a inhalace s rostlinnými éterickými oleji, např.

By Reahard

Similar articles

Co proti pocení v obličeji? :: Kdo vynalezl grafické rozhraní a myš?
Užitečné odkazy