Domovská stránka > C > Co Může Znamenat Nadměrné Pocení?

Co může znamenat nadměrné pocení?

Zvýšená aktivita potních žláz je spojená s poruchou autonomních procesů v těle. Mezi hlavní příčiny nadměrného pocení patří dědičnost, menopauza, cukrovka, obezita, nadměrná konzumace alkoholu, kouření, stres nebo také různá onemocnění.

Přečtěte si více

Související článek

Co se může a nemůže v těhotenství?

V těhotenství byste měla vždy jíst vejce natvrdo.

Jak se zbavit nadměrného pocení?

Nadměrné pocení můžete omezit i režimovým opatřením:
  1. Zvýšení pitného režimu.
  2. Pravidelné sportování, ideálně v přírodě.
  3. Zařazení více ovoce a zeleniny do jídelníčku. Naopak omezení sladkostí.
  4. Vyzkoušejte šalvějový čaj.
Co dělat abych se přestala potit?
Pokud se v létě myjete víckrát denně, doporučujeme používat mýdlo a šampony pouze jednou. Při častějším použití mohou látky v přípravcích škodit vaší pokožce. Sprcha nezabrání pocení dlouhodobě, ale na čas jej omezí i díky zchlazení těla – sprchujte se tedy vlažnou nebo studenou vodou.

Pokud jde o toto, proč se víc potím?

Spouštěčem nemusí být jen fyzická námaha, vysoké teploty nebo stres. Za nadměrné pocení mohou i kořeněná jídla, alkohol, jídla s vysokým obsahem cukru a tuku, ale i pravidelné sportování, prozrazují výzkumy.
Někdo se také může ptát, proč se mi potí hlava?
Lidské tělo je pokryto miliony potních žláz. Ty se rozprostírají po celém těle, a to i na hlavě a na obličeji. Pocení je přirozenou součástí termoregulace organizmu. Když se tělo příliš zahřeje, ať už vinou nějaké fyzické aktivity nebo okolní teploty, hormony stimulují potní žlázy, aby začaly vylučovat více potu.

Související článek

Na kolika zařízeních může být Netflix?

V závislosti na tarifu můžete streamovat na 1, 2 nebo 4 zařízeních současně. Tato možnost je dostupná pouze pro členy jedné domácnosti. Jedno přihlášení lze sdílet i mimo rodinu.

Lidé se také ptají, jak se zbavit pocení zad?

V případě, že vás trápí pocení zad a hrudníku, je určitě zapotřebí vhodná volba oblečení. Ideální jsou tenčí a prodyšné oděvy, spíše tmavší. Měly by umožňovat odpařování potu, aby se vlhko a teplo nehromadilo kolem pokožky.
Co to je hyperhidróza?
Hyperhidróza nebo-li nadměrné pocení se projevuje výrazným zvýšením vylučování potu nad hranici normy. U osob trpících hyperhidrózou je z těla vyloučeno až 5x více potu, než kolik je potřeba k udržení termoregulace.

Jak zabránit pocení v podpaží?

Deodoranty a antiperspiranty - V podpaží lze použít antiperspiranty a deodoranty. Deodoranty obsahují antibakteriální látky, které omezují působení bakterií a tím předchází nepříjemnému zápachu vznikajícího rozkladem potu. Antiperspiranty omezují tvorbu potu potními žlázami.
A další otázka, jak se zpotit?
Důležité ale je, potit se pouze dokud to je příjemné a pocení snesitelné. Jakmile je extrémní vedro nebo se cítíte nepohodlně, je nejvyšší čas pocení ukončit. A jak celý proces ukončíme? Především je nutné se osušit a převléct do suchého oděvu.

Následně, jak se léčí hyperhidróza?

Jak se dá hyperhidróza léčit? Cílem léčby není úplně zamezit pocení, ale omezit ho na přirozenou míru. Ta je velmi důležitá, pocení je totiž značnou součástí termoregulace. Jednou z nejspolehlivějších metod, které může kožní lékař doporučit, je aplikace botulotoxinu.

By Jocelin

Similar articles

Co proti pocení pod prsy? :: Jak zjistit komponenty v PC Windows 10?
Užitečné odkazy