Domovská stránka > C > Co Je Webová Šablona?

Co je webová šablona?

Webovou šablonou (angl. website template či website theme) se rozumí předem připravený vzhled stránek, tedy jejich grafické rozvržení.

Přečtěte si více

Související článek

Jak funguje webová aplikace?

Statická webová stránka se nemění, když ji návštěvník webové stránky požaduje: webový server odešle stránku do požadujícího prohlížeče, aniž by ji změnil. Dynamická webová stránka je před odesláním do požadujícího prohlížeče upravena serverem.

A jak fungují webové stránky?

Na pevném disku jednoho počítače jsou uloženy dokumenty (hypertextové dokumenty) a odtud se po síti načítají do prohlížeče čtenáře, který je chce zobrazit. Zobrazí je zadáním jejich URL adresy a prohlížeč je potom vykreslí jak je mu nadiktováno pomocí HTML značek ukrytých v hypertextovém dokumentu.
A jak vytvořit web s vlastní doménou?
zaregistrovat doménu, na které má jeho web fungovat. Není to nic složitého, prostě vyplníš registrační formulář u některého z pověřených registrátorů domén. Aby zvolená doména byla opravdu tvoje, je potřeba, aby ji už neměl zaregistrovanou někdo jiný. A taky za ni musíš zaplatit.

Jak si vytvořit webové stránky zdarma?

V českém prostředí mezi nejlepší společnosti nabízející web stránky zdarma patří Wix, Mioweb a Webnode. Jednoduché webové stránky tak můžete vytvořit do 5 minut.
Co je to web?
World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina" nebo „celosvětová síť") je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu.

Související článek

Jakou příponu koncovku má šablona Wordu?

Výchozím formátem pro Word je soubor s příponou DOCX. Ke zmenšení velikosti uložených dat se používá komprese ZIP. Soubory PDF jsou spojeny s programem Adobe Acrobat. Tyto soubory jsou dvourozměrným dokumentem.

Následně, jak začít s html?

Pro psaní HTML stránek nepoužíváme Word a podobné programy, ale stáhneme si programátorský editor jako je např. VisualStudio Code. Editor spustíme, založíme nový HTML soubor a můžeme začít psát naše značky. Ale správný HTML dokument (říkáme, že je validní) má nějakou strukturu.
Jak upravit stránky?
Existující stránku můžete upravit dvěma způsoby:
  1. Pomocí tzv. Vizuálního editoru klepnutím na tlačítko Editovat v záhlaví stránky.
  2. Pomocí tzv. editoru zdroje klepnutím na tlačítko Editovat zdroj (u diskusních stránek také Přidat téma) v záhlaví stránky.

Jak upravit text?

Úpravy textu – změnit, nahradit nebo vymazat text
  1. Zvolte Nástroje > Upravit PDF > Upravit . Text a obrázky, které můžete upravovat, jsou označeny pomocí tečkovaných obrysů.
  2. Vyberte text, který chcete upravit.
  3. Upravte text jedním z následujících úkonů:
  4. Klikněte mimo výběr, abyste ho odznačili, a začněte znovu.
Můžete se také zeptat, jak zvýraznit text na internetu?
Aby byl text snadno čitelný

Platí také základní poučka, že tmavý text na světlém pozadí čteme rychleji než světlý text na tmavém pozadí. Aby byl text na obrazovce snadno čitelný, držte dostatečnou velikost fontu. U běžného textu se nebojte fontu velikosti 16 px a větších. Na čitelnost má vliv i délka řádku.

Jaký HTML editor?

Bezkonkurenčně nejvíce příznivců na fóru získal český textový editor PSPad, který má za výhodu krom české lokalizace také bezplatnou licenci.

By Gebler Skabo

Similar articles

  • Jak vypadala první webová stránka na světě?

    Byla spuštěna stránka na World Wide Webu. Na této adrese ji již nenajdete. Kopii této stránky najdete na webu W3C. Zde najdete informace o historii internetu, jeho cílech a o tom, co je ještě třeba udělat.

  • Co je to webová služba?

    Webová služba je softwarová součást architektury orientované na služby, která umožňuje interakci dvou počítačů v síti. Je popsána ve strojově zpracovatelném formátu.

  • Co to je webová aplikace?

    Webová aplikace je webová stránka obsahující stránky. Když si návštěvník vyžádá stránku z webového serveru, je určen konečný obsah stránky.

  • Kolik stojí webová aplikace?

    Cena vlastní webové aplikace závisí na tom, co potřebujete. Abyste měli alespoň přibližnou představu, řekneme vám v tomto článku, na co se zaměřit.

  • Čím může být tvořena webová stránka?
Co je to morální normy? :: Co je to generická doména?
Užitečné odkazy