Domovská stránka > m > Čím Může Být Tvořena Webová Stránka?

Čím může být tvořena webová stránka?

Webová stránka je vytvořena pomocí jazyka HTML (v textu neviditelné značky), jehož vzhled je definován kaskádovými styly (CSS), a který se může dynamicky měnit pomocí JavaScriptu (tzv. dynamická webová stránka). Webová stránka obsahuje kombinaci textu, grafického a multimediálního obsahu (obrázky, video, zvuk).

Přečtěte si více

Související článek

Co se může a nemůže v těhotenství?

V těhotenství byste měla vždy jíst vejce natvrdo.

Když to vezmeme v úvahu, jak se dělají internetové stránky?

Jak vytvořit web krok za krokem
  1. Nejprve vše pečlivě promyslete.
  2. Rozhodněte se, jestli potřebujete webdesignera, nebo to zvládnete sami.
  3. Objednejte si vhodné řešení a pusťte se do tvoření
Kdo vytváří webové stránky?
Kodér (ten zajistí správné zobrazování webu – jak uživateli, tak vyhledávačům) Programátor (který zajistí, aby stránky správně fungovaly a ulehčovaly vám práci)

Co je to web?

World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina" nebo „celosvětová síť") je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu.
Jaký je rozdíl mezi webem a webovou stránkou?
Web si tak můžete představit jako knihu, která se skládá z jednotlivých listů – webových stránek. Webová stránka je stejně jako celý web vytvářena prostřednictvím HTML, CSS a JavaScriptu či PHP a představuje jeden HTML dokument.

Související článek

Na kolika zařízeních může být Netflix?

V závislosti na tarifu můžete streamovat na 1, 2 nebo 4 zařízeních současně. Tato možnost je dostupná pouze pro členy jedné domácnosti. Jedno přihlášení lze sdílet i mimo rodinu.

Navíc, jak fungují webové stránky?

Na pevném disku jednoho počítače jsou uloženy dokumenty (hypertextové dokumenty) a odtud se po síti načítají do prohlížeče čtenáře, který je chce zobrazit. Zobrazí je zadáním jejich URL adresy a prohlížeč je potom vykreslí jak je mu nadiktováno pomocí HTML značek ukrytých v hypertextovém dokumentu.
Někdo se také může ptát, jak si vytvořit webové stránky zdarma?
V českém prostředí mezi nejlepší společnosti nabízející web stránky zdarma patří Wix, Mioweb a Webnode. Jednoduché webové stránky tak můžete vytvořit do 5 minut.

Jak vytvořit webové stránky s vlastní doménou?

zaregistrovat doménu, na které má jeho web fungovat. Není to nic složitého, prostě vyplníš registrační formulář u některého z pověřených registrátorů domén. Aby zvolená doména byla opravdu tvoje, je potřeba, aby ji už neměl zaregistrovanou někdo jiný. A taky za ni musíš zaplatit.
Jak se tvoří HTML?
1. Vytvoříme HTML soubor
  1. Otevřeme si nějaký textový editor například poznámkový blok. Můžete také použít nějaký HTML editor.
  2. Vytvoříme nový prázdný soubor.
  3. Soubor uložíme - pokud pracujeme v poznámkovém bloku, je třeba připsat k názvu souboru koncovku . html nebo . htm.

Kolik stojí založení webu?

Podle mé zkušenosti většina běžných webů vychází mezi 30 000 – 60 000 Kč. Cenu je možné rozdělit na několik plateb, tak jak budete sami potřebovat. Pro jednorázové úkony a práce nad rámec platí má hodinová sazba 1 300 Kč (s prací začnu následující týden) a nebo 1 500 Kč express, kdy s prací začnu do 3 pracovních dnů.

By Neel Delfi

Similar articles

Co to je webové rozhraní? :: Jak vytvořit wireframe?
Užitečné odkazy