Domovská stránka > C > Co Je To Morální Normy?

Co je to morální normy?

norma morální – ze s-gického hlediska typ soc. normy s morálním obsahem a zároveň jedna z hlavních kategorií etiky. N.m. je závazné pravidlo lidského chování specifikující morálku, ukazující význam a nezastupitelnost její soc.

Přečtěte si více

Související článek

Proč se tvoří normy?

Cílem je dosáhnout konsenzu o užitečnosti navrhovaného řešení. Hospodářský význam členských zemí CEN a CENELEC se odráží ve váženém hlasování, které se používá při schvalování návrhů evropských norem.

Co jsou to právní normy?

Právní normou rozumíme obecně závazné pravidlo chování, které má státem stanovenou nebo uznanou formu (pramen práva) a které je vynutitelné státním donucením. Norma stanoví příkaz, zákaz nebo oprávnění.
Kde jsou publikovány právní normy?
Původnost těchto aktů spočívá v tom, že je vydává orgán veřejné moci volený přímo lidem – zastupitelský sbor (v České republice je to Parlament České republiky), popřípadě může být tato pravomoc svěřena přímo lidu (v případě referenda).

Pokud jde o toto, jaké jsou atributy právní normy?

Obecné znaky (společné s ostatními normami)

příkaz (co musí být) zákaz (co nesmí být) dovolení (co smí být) určitého chování – slabá modalita.
Jak správně citovat normu?
Podle obecné struktury pro normy se citují i zprávy a podobné publikace vydávané v řadách výzkumnými ústavy a podobnými organizacemi, které jsou označeny názvem a číslem řady stejně jako je tomu u norem. Bibliografická citace začíná řadou a číslem normy, protože obvykle nemají autora.

Související článek

Co je to právní síla normy?

Právní síla je vlastnost právní normy, která může právně zavazovat své adresáty. Právní síla právních norem závisí na druhu právního předpisu, v němž je obsažena.

A co je to norma iso?

Normy ISO jsou mezinárodní standardy, které vydává Mezinárodní organizace pro normalizaci (v anglickém originálu International Organization for Standardization), odtud zkratka ISO.
Co je to sociální norma?
Sociální normy jsou ideje, které regulují společenské vztahy tím, že na základě sociálních hodnot preskripují určité způsoby chování společenských subjektů v různých sociálních útvarech. Základním předpokladem každé sociální normy je její kolektivní, popř. institucionální charakter.

Kde koupit technické normy?

Zprostředkujeme nákup mezinárodních norem ISO a IEC a přístup do placených databází IEC. Technické normy jiných vydavatelů dodáme dle aktuálních možností. Poptávky a objednávky přijímáme na [email protected].
Následně, co znamená zkratka Čsn?
ČSN je chráněné označení českých technických norem. ČSN bylo rovněž oficiální označení československých státních norem (od roku 1964), od roku 1991 československých norem (československých technických norem).

Jak se vyznat v Normach?

Označení čisté ČSN sestává z písmenné značky ČSN a šestimístného třídícího znaku, kde: – první dvojčíslí se odděluje mezerou a značí třídu norem (podle odvětví), – třetí a čtvrtá číslice označuje skupinu a podskupinu norem, – poslední dvojčíslí pak definuje pořadové číslo normy.

By Stilla Eanes

Similar articles

  • Co jsou harmonizované normy?

    Je-li evropská norma nebo harmonizační dokument uznán orgány Evropského společenství jako harmonizovaná evropská norma, stává se česká technická norma harmonizovanou českou technickou normou.

  • Kde koupit technické normy?

    Zprostředkováváme nákup mezinárodních norem. Podle aktuálních možností budou dodávány technické normy jiných vydavatelů. Dotazy a objednávky můžete zasílat na adresu [email protected].

  • Kde získáme normy ISO?

    Normy ISO. Mezinárodní normalizační organizace se nazývá ISO.

Co je to Trudomyslnost? :: Co je webová šablona?
Užitečné odkazy