Domovská stránka > J > Jak Vypadala První Webová Stránka Na Světě?

Jak vypadala první webová stránka na světě?

Na adrese http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html spustili stránku o WWW. Na této adrese už ji nenajdete. Naštěstí nám ale CERN zachoval alespoň kopii této stránky z roku 1992, kterou najdete na webu W3C. Dočteme se zde o historii internetu, jeho cílech a o tom, co je třeba ještě dopilovat.

Přečtěte si více

Související článek

Kdy byl první iPhone?

Steve Jobs v úterý ukázal světu vůbec první iPhone. Za posledních 15 let se modely s logem Applu staly jedněmi z nejúspěšnějších na světovém trhu.

Někdo se také může ptát, jak vypadaly webové stránky?

" nebo jste se chtěli podívat na vývoj a grafický vzhled webových stránek? Pokud ano existuje web archiv kde je vše uloženo. Na adrese www.archive.org ve vyhledávacím poli zadáte doménu a dáte vyhledat. Pak už si jen vyberete jaký datum či rok chcete zobrazit, a výsledek se vám ukáže.
Následně, jak odkázat na webovou stránku v textu?
Připravte si tedy údaje:
  1. Autor. Ten, kdo citovaný text napsal.
  2. Název. Název citovaného textu (příspěvku, stránky, podstránky apod.).
  3. Nakladatel nebo vydavatel. Uvádí se podle potřeby.
  4. Typ nosiče nebo média.
  5. Požadavky na software / velikost souboru apod.
  6. Datum vydání / aktualizace / revize.
  7. Datum citace.
  8. Dostupnost a přístup:

Následně, jak citovat webovou stránku v textu bez autora?

Ve Vašem případě pokud webová stránka nemá autora, citovali bychom ji pod jménem stránky, tj. Barthelův test a poté rok.
A jak se cituje podcast?
Píše se v hranaté závorce za názvem v jazyce tvorby bibliografické citace. Většinou se používá univerzální označení [online], citovaný zdroj je ale možné specifikovat, např. [online blog], [online databáze], [online časopis], [podcast] apod. V případě, že nejsou uvedeny nakladatelské údaje, tato pole vynecháváme.

Související článek

Co znamená první řádek adresy?

První řádek ve většině zemí obsahuje název ulice a číslo popisné. Adresa může obsahovat číslo místnosti, číslo patra, číslo budovy atd.

Jak zjistit provozovatele webu?

Držitele českých domén lze zjistit v centrálním registru českých domén, který se nazývá CZNIC a je k dispozici na adrese nic.cz. Do vyhledávacího políčka si zadejte hledanou doménu a ve výsledku vyhledávání uvidíte kdo je držitel domény. Lze ho ještě rozkliknout a vidět podrobnější údaje.
Jak zjistit autora webových stránek?
Dobrý den, vzhledem k tomu, že harvardský systém citování je založen buď na jménu autora, v případě neznalosti jména autora na roku a názvu článku, bude třeba zjistit aspoň jeden z potřebných údajů. Doporučujeme Vám tedy obrátit se přímo na zřizovatele webových stránek a požádat ho o dodání autora přepisu/překladu (?)

Jak zjistit DNS webu?

Nejjednodušší postup je následující:
  1. otevřete nabídku Start – vyberte položku Hledat a zadejte heslo cmd.
  2. zobrazí se vám spuštění příkazového řádku, do kterého napíšete příkaz ipconfig/all.
  3. nyní se vám zobrazí kompletní výpis síťového nastavení vašeho počítače, ve kterém téměř na konci naleznete řádek DNS Servers.
A další otázka, jak citovat z idnes?
Nejedná se tedy o elektronickou verzi tištěných novin, ale zpravodajský server, kde články vycházejí nezávisle na tištěné verzi, proto je citujeme jako příspěvek na webu. U příspěvku je také potřeba uvádět celé datum a čas zveřejnění, vč.

Jak vytvořit prodejní web?

Žádné speciální funkce pro funkčnost prezentačního webu nepotřebujete. Webovou vizitku si vytvoříte sami s pomocí webových editorů, nebo si ji necháte jednorázově vytvořit. Vhodnými nástroji pro tvorbu webových vizitek jsou Wix, Webnode, případně nejrozšířenější redakční systém WordPress.

By Cheatham Irrizarry

Similar articles

Co je zdrojem elektrické energie? :: Jaký je první krok procesu optimalizace webu pro vyhledávače?
Užitečné odkazy