Domovská stránka > K > Kdy Se Podepisuje Pracovní Smlouva?

Kdy se podepisuje pracovní smlouva?

Nejpozději v den, kdy nastupujete do nového zaměstnání, byste měli podepsat pracovní smlouvu. Lepší je, když si její návrh vyžádáte předem a všechna ustanovení si v klidu prostudujete. Pokud vám v kontraktu něco nesedí, můžete zaměstnavateli navrhnout změnu některých bodů.

Přečtěte si více

Související článek

Jak nahlásit volné pracovní místo na up?

Krajská pobočka Úřadu práce obdrží hlášení od zaměstnavatele. Pokud bylo krajskou pobočkou Úřadu práce schváleno, může být hlášení zveřejněno na internetu. Musí se jednat nejméně o 15 hodin týdně.

Co to je dohoda o provedení práce?

Dohoda o provedení práce (DPP, někdy též DOPP) je v českém pracovním právu zvláštní forma základního pracovněprávního vztahu – vztahu mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem, která není pracovním poměrem.
Pokud jde o toto, co je potřeba k pracovní smlouvě?
Je jedno jaký typ pracovní smlouvy uzavíráte, pokaždé v ní musí být uvedeny identifikační údaje obou smluvních stran a minimálně tyto tři body:
  • den nástupu do zaměstnání,
  • druh práce,
  • místo výkonu práce.

Kdo může uzavřít pracovní smlouvu?

v zákoně č. 262/2006 Sb.), konkrétně pak v ustanovení § 6 tohoto zákona. Dle prvního odstavce komentovaného ustanovení může zaměstnavatel uzavřít pracovní smlouvu již s osobou, která dosáhla patnácti let věku. Jakmile tedy potencionální zaměstnanec dosáhne věku patnácti let, lze s ním pracovní smlouvu platně uzavřít.
Jak popsat pracovní pozici?
Konkrétní klíčová slova z popisu pracovní pozice.
...
Na základní úrovni jsou obvykle pracovní zkušenosti strukturovány takto:
  1. Název pracovní pozice, název společnosti, místo výkonu práce.
  2. Měsíc a rok zahájení a ukončení pracovní činnosti.
  3. Tři až šest odrážek stručně shrnujících vše, čeho jste ve firmě dosáhli.

Související článek

Kdy se neuplatní pružná pracovní doba?

Pružná pracovní doba se neuplatňuje při pracovních cestách zaměstnanců, při nutnosti zajistit naléhavý pracovní úkol ve směně, jejíž začátek a konec je pevně stanoven, nebo pokud jejímu uplatnění brání provozní důvody, a v době důležitých osobních překážek v práci, za které přísluší náhrada mzdy nebo platu.

Když to vezmeme v úvahu, co všechno dělá účetní?

Obecně platí, že se účetní stará o celý systém účetnictví dané společnosti, živnostníka nebo firmy. Věnuje se evidenci a úschově daňových dokladů, fakturaci, mzdám, podávání přehledů či přiznání úřadům, ale také kontroluje zápisy účetních jednotek nebo dohlíží na inventury.
Jak určit kategorii práce?
O zařazení prací do kategorií 1 a 2 rozhoduje zaměstnavatel, do kategorií 3 a 4 pak příslušný orgán ochrany veřejného zdraví. Povinnost provádět kategorizaci prací se podle současné legislativní úpravy vztahuje i na OSVČ. Konkrétní rozpis kategorie prací na daném pracovišti je součástí dokumentace BOZP.

Můžete se také zeptat, co je místo výkonu práce?

" Jako místo výkonu práce tak může být smluvními stranami pracovní smlouvy dohodnuto konkrétní pracoviště, sídlo zaměstnavatele, obec, kraj, území České republiky atp. Místo výkonu práce by mělo odpovídat zejména potřebě zaměstnavatele a být přiměřené povaze zaměstnancem vykonávané práce.
Co je to kategorizace pracovních činností?
Kategorizace prací vyjadřuje souhrnné hodnocení úrovně zátěže zaměstnanců faktory rozhodujícími ze zdravotního hlediska o kvalitě pracovních podmínek. Provádí se na základě zhodnocení výskytu a rizikovosti faktorů, které mohou ovlivnit zdraví zaměstnanců.

Co se posuzuje při kategorizaci prací?

Kategorizace prací
  • Jedná se vlastně o metodu pro hodnocení úrovně zátěže zaměstnance zdravotními riziky při práci. Zjednodušeně řečeno, jak moc je výkon dané práce pro člověka zdravotně nebezpečný.
  • Při zařazení do druhé až čtvrté kategorie je nutné provést v těchto oblastech měření.

By Brindell Ards

Similar articles

Co je to Workstation? :: Jak vymezit druh práce?
Užitečné odkazy