Domovská stránka > K > Kdy Se Neuplatní Pružná Pracovní Doba?

Kdy se neuplatní pružná pracovní doba?

Pružné rozvržení pracovní doby se neuplatní při pracovní cestě zaměstnanců, při nutnosti zabezpečení naléhavého pracovního úkolu ve směně, jejíž začátek a konec je pevně stanoven, nebo brání-li jejímu uplatnění provozní důvody a v době důležitých osobních překážek v práci, po kterou vám přísluší náhrada mzdy nebo platu

Přečtěte si více

Související článek

Kdy se podepisuje pracovní smlouva?

V den nástupu do nového zaměstnání byste měli podepsat pracovní smlouvu. Pokud si předem vyžádáte návrh, můžete si ustanovení v klidu přečíst. Pokud se vám něco ve smlouvě nelíbí, můžete zaměstnavateli navrhnout její změnu.

Jak funguje klouzavé volno?

Čerpání náhradního („klouzavého") volna určuje zaměstnavatel. Neurčí-li zaměstnavatel čerpání náhradního volna v následujících třech měsících, musí vyplatit příplatek za přesčas. Lze tedy konstatovat, že je zcela v moci zaměstnavatele naplánovat, kdy si zaměstnanec vybere volno, na které má nárok.
Co se počítá do pracovní doby?
Měsíční fond pracovní doby se počítá tak, že se počet pracovních dní ve vybraném měsíci vynásobí počtem hodin průměrně odpracovaných za jeden den. U směnného provozu je výpočet trochu jiný a násobí počet naplánovaných směn počtem hodin za jednu směnu.

Někdo se také může ptát, jak rozvrhnout pracovní dobu?

(1) Pracovní dobu rozvrhuje zaměstnavatel a určí začátek a konec směn. (2) Pracovní doba se rozvrhuje zpravidla do pětidenního pracovního týdne. Při rozvržení pracovní doby je zaměstnavatel povinen přihlédnout k tomu, aby toto rozvržení nebylo v rozporu s hledisky bezpečné a zdraví neohrožující práce.
Co je to pracovní doba?
Pracovní doba je definována v části čtvrté zákoníku práce (zákon č. 262/2006) v § 78 odst. 1, písm. a) a b) – pracovní dobou je doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat pro zaměstnavatele práci a doba, v níž je zaměstnanec na pracovišti připraven k výkonu práce podle pokynů zaměstnavatele.

Související článek

Jak nahlásit volné pracovní místo na up?

Krajská pobočka Úřadu práce obdrží hlášení od zaměstnavatele. Pokud bylo krajskou pobočkou Úřadu práce schváleno, může být hlášení zveřejněno na internetu. Musí se jednat nejméně o 15 hodin týdně.

Jak dlouhá může být pracovní doba?

Je známo, že práci přesčas a práci ve dnech pracovního klidu lze nařídit jen výjimečně. Délka směny nesmí přesáhnout 12 hodin. Odpočinek mezi směnami je stanoven na 11 hodin.
Pokud jde o toto, co je to patický afekt?
Patický afekt je chorobným typem afektu a jde o emocemi podložené hnutí mysli, na jehož vrcholu (např. zuřivost) nastává krátkodobá kvalitativní porucha vědomí (mrákotný stav, po němž by mělo dojít ke stavu vyčerpání a usnutí).

Co je to prolongace?

Jedná se o prodloužení platnosti, či lhůty. Také tak označujeme odložení právního závazku.
Když to vezmeme v úvahu, co je to vášeň?
Vášeň je stupeň emoce (intenzivní, dlouhodobá emoce). Obvykle se tím míní přilnutí k předmětu vášně (člověku, myšlence, věci, popřípadě hodnotě), který velice výrazně ovlivňuje myšlení a jednání jedince. Je zdrojem energie, vytrvalosti a vůle.

Někdo se také může ptát, co definuje Ústava Čr?

Česká ústava je tvořena preambulí a 8 hlavami, zahrnujícími základní ustanovení, moc zákonodárnou, moc výkonnou, moc soudní, Nejvyšší kontrolní úřad, Českou národní banku, územní samosprávu a přechodná a závěrečná ustanovení. Ústava ČR tedy implementuje oddělení jednotlivých mocí a určitý systém brzd a protivah.

By Gisser Rositano

Similar articles

Jak vylepšit fotoaparát v mobilu? :: Co to je časová flexibilita?
Užitečné odkazy