Domovská stránka > C > Co Je To Workstation?

Co je to Workstation?

Pracovní stanice (anglicky workstation, nebo Unixová pracovní stanice, RISCová pracovní stanice nebo technická pracovní stanice) je špičkový desktop nebo stolní mikropočítač navržený pro technické použití.

Přečtěte si více

A další otázka, co to je stanice?

Termín stanice je v železniční dopravě přibližně synonymní s pojmem nádraží. Ten sice není zaveden Zákonem o dráhách, ale je užíván v některých dalších právních nebo technických předpisech i v oficiálních názvech některých stanic (například Praha hlavní nádraží).
Co je to rádio?
Rozhlas je telekomunikační zařízení pro šíření veřejně přístupného zvukového signálu z vysílače k mnoha přijímačům. Hovorově se rozhlas označuje slovem rádio (z lat. radius, paprsek a radiatio, záření).

Jak funguje televizní vysílač?

Vysílač je specializované technické zařízení, které vysílá signál určený k přenosu informace. Informace vysílaná vysílačem je (na druhé straně informačního kanálu) přijímána a zpracována přijímačem (přijímači). Vysílač spolu s přijímačem tvoří komplementární části systému pro přenos informací.
Na jakých vlnách vysílají rádia?
Vysílače
  • Radiožurnál. DAB: 12C. FM: 94,6 nebo 90,9.
  • Dvojka. DAB: 12C. FM: 91,2.
  • České Budějovice. DAB: 12C. FM: v dané oblati nelze přijímat/nevysílá
  • Vltava. DAB: 12C. FM: 105 nebo 104,5.
  • Plus. DAB: 12C. FM: 92,6.
  • DAB: 12C. FM: v dané oblati nelze přijímat/nevysílá
  • Radio Wave. DAB: 12C.
  • DAB: 12C. FM: v dané oblati nelze přijímat/nevysílá

Jak funguje DAB+ rádio?

DAB/DAB+ využívá klasického způsobu šíření signálu pomocí sítě vysílačů, podobně jako je to u DVBT v případě televize. Naproti tomu internetové rádio vysílá pouze na internetu. Nepotřebuje žádné vyhrazené frekvence a kmitočty, nicméně nutnou podmínkou je internetové připojení.
Lidé se také ptají, co znamená zkratka dab?
Samotná zkratka DAB pochází od anglického spojení Digital Audio Broadcasting. Důvod jeho vzniku je celkem prostý. Podobně jako se od analogových televizí postupem času přešlo k digitálním, tak i rozhlasové vysílání se začíná přesouvat do digitálního světa.

A co je rádio s dab?

DAB+ rádia (Digital Audio Broadcasting) jsou schopny přijímat kvalitní digitální signál. Ve formátech DAB, DAB+ a DMB je na světě šířeno více než 1 000 rozhlasových stanic, v ČR vysílá digitálně již více než 50 rozhlasových stanic.
Můžete se také zeptat, proč vypadává signál dvb t2?
Nejčastěji se zmiňují nekvalitní, málo směrové nebo poškozené antény, zpuchřelé nebo nekvalitní kabely v rozvodu nebo další prvky, jako nekvalitní a přebuzené zesilovače signálu, účastnické zásuvky ve špatném technickém stavu a podobně.

A jak funguje rádiové vysílání?

Rozhlasový a televizní signál se přenáší na dálku jako elektromagnetické vlnění ¤. Zvuková informace se namoduluje na nosnou vlnu, která má mnohem vyšší frekvenci (řádově stovky kilohertzů a více), přenáší se prostorem a v přijímači se pak demodulací opět vytvoří zvuková vlna.

By Cristen Decarmine

Co dělat když televize nemá signál? :: Kdy se podepisuje pracovní smlouva?
Užitečné odkazy