Domovská stránka > J > Jak Dělíme Fotoaparáty?

Jak dělíme fotoaparáty?

Současné fotoaparáty zaznamenávají snímek v digitální podobě, který se následně ukládá na paměťovou kartu. Standardně je dělíme na Digitální zrcadlovky, Bezzrcadlovky, Kompakty, Středoformáty, Instantní fotoaparáty a Fotomobily.

Přečtěte si více

Související článek

Jak dělíme sítě dle rozlohy?

Místní síť je počítačová síť, která se nachází v domácnosti nebo v jedné budově.

Co je to závěrka?

Závěrka je součástí každého fotoaparátu a slouží k tomu, aby na snímač pustila potřebné množství světla. Závěrek je spousta typů, ale v digitálních zrcadlovkách se vlastně výhradně používá tzv. štěrbinová závěrka.
Co je to zrcadlovka?
Zrcadlovka je fotoaparát, používající k zobrazení scény v hledáčku zrcadlo na rozdíl od aparátů, které mají pro hledáček zvláštní průzor, eventuálně scénu zobrazují elektronicky.

Pokud jde o toto, kdy byla pořízena první fotografie?

Za první fotografii (nebo spíše heliografii) je považován slavný „Pohled oknem na dvůr" a autorem je Francouz Joseph Nicéphore Niepce. Snímek se datuje rokem 1826.
Navíc, co je to digitální obsah?
Skladba vašeho oblíbeného interpreta, mobilní aplikace, registrace v internetové seznamce, seriál online, počítačová hra, program, e-kniha a podobně, pokud vám byly zpřístupněny pouze online, bez toho aniž by vám je podnikatel dodal na CD, DVD, USB flash disku nebo jiném tak zvaném hmotném nosiči.

Související článek

Jak dělíme PC sítě?

Co je digitální zařízení?

Digitální technologie jsou elektronické nástroje, systémy, zařízení a zdroje, které umožňují uchovávat, zpracovávat a přenášet obrovské množství informací (dat, textů a obrázků) na úložných zařízeních – počítače, tablety, notebooky, mobilní telefony, digitální fotoaparáty a kamery, e-knihy, e-časopisy, herní konzole,
Někdo se také může ptát, co je to digitalni identita?
Digitální identita představuje elektronický prostředek pro identifikaci osob. Tvoří ji certifikát obsahující „veřejný klíč", který lze zobrazit, a „soukromý klíč", který je soukromý. Váš soukromý klíč vám umožňuje podepisovat elektronické dokumenty podpisem, který mohou ostatní ověřit pomocí vašeho veřejného klíče.

Pokud jde o toto, co je to expozice ve fotografii?

Expozice ve fotografii označuje jednak proces vystavení média světlu a dále jeho celkové množství. Jednotkou expozice je tzv. expoziční hodnota (EV, exposure value, expoziční krok), což znamená posun světla o jednotku pomocí clony, času nebo citlivosti.
Někdo se také může ptát, co ovlivňuje expozici?
Expoziční čas ovlivňuje dobu, po kterou bude dopadat světlo na snímač. Čím delší čas, tím více světla se na snímač dostane a fotografie bude tedy světlejší. Nicméně čím déle bude závěrka otevřená, tím spíše se obraz může před fotoaparátem měnit. Tím také mohou vzniknout rozmazanější fotografie.

Někdo se také může ptát, jak na správnou expozici?

Exponujeme správně stíny

První možností, kterou máme, je nastavit expozici tak, aby na fotce nebyly příliš tmavé oblasti. Takže budeme exponovat takzvaně "na stíny" = tak, aby stíny nebyly příliš tmavé. Výhodou tohoto řešení bude, že na fotce nebudou příliš černá místa.

By Richela

Similar articles

Co je to komprese zvuku? :: Jak vzniká digitální fotografie?
Užitečné odkazy