Domovská stránka > J > Jak Dělíme Sport?

Jak dělíme sport?

Sport dělíme podle intenzity na: sport vrcholový, sport výkonnostní, sport rekreační. Pouze celkově zdravý a trénovaný organismus je schopen většího výkonu. Bez správné stravy nemůžeme nikdy dosáhnout dlouhodobě dobrých výsledků.

Přečtěte si více

Související článek

Jak dělíme sítě dle rozlohy?

Místní síť je počítačová síť, která se nachází v domácnosti nebo v jedné budově.

A další otázka, kdy a kde vznikl moderní sport?

Počátky moderního sportu

Do druhé poloviny 19. století (a ve velké většině případů právě do Anglie) spadá založení většiny dnes provozovaných nejoblíbenějších hnutí („Muscular Christianity", YMCA) a sportů na všeobecném základě - tj.
Jaký sport vznikl v České republice?
Přímo v Česku vznikly nohejbal a národní házená.

Jaké sporty vznikly v Anglii?

K tradičním a oblíbeným sportům patřily v Anglii (Velké Británii) dlouhodobě především koňské dostihy, kriket, box (rohování), četné for- my zápasu a šermování, tenis, proto-atletické a později atletické soutěže, zejména chůze a běhy na nejrůznější vzdálenosti, a také football či soccer, předchůdci moderní kopané.
Jaký sport začít ve 14?
palvání, triatlon, atletika, orientační běh.. Záleží co máš v okolí dostupné. Volejbal ti sice nejde, ale zkus plážový - jste jen dvě, hraje se v písku, zahraješ si i když nedáš ani bod... Když vytrváš tak se naučí i dřevo.

Související článek

Jak dělíme PC sítě?

Jaký sport začít v 17?

Třeba začít běhat maraton, nebo "laufy" není nikdy pozdě. U technických sportů je pozdě. Ale zasoutěžit si můžete i v amatérských kategoriích a potom můžete dělat téměř každý sport..
Následně, v kolika letech dát dítě na sport?
V kolika dát dítě na sport? Většinou je vhodný už předškolní věk mezi pěti a šesti lety, úplně konkrétní doporučení ale neexistuje: u každého dítěte se jedná o individuální záležitost. Důležité je potomka od raného dětství motivovat k pohybu jako takovému a pěstovat v něm radost z něj.

Jaký sport dělat v páru?

Pro soutěživější páry jsou vhodné také sporty jako je tenis, squash, ping pong či badminton. Tyto sporty jsou již párové. Například tenis i squash můžete hrát také ve čtyřhře, tudíž jsou vhodné i jako dvojitá sportovní setkání s páry, kteří spolu také sportují.
Pokud jde o toto, jaké jsou zimní sporty?
Mezi zimní sporty se řadí: alpské lyžování, běh na lyžích, snowboarding, skoky na lyžích, jízda na monoski, saně, boby, skeleton, lední hokej, krasobruslení, short track, rychlobruslení, biatlon, curling a mnoho dalších. V současnosti lze díky rozvoji techniky provozovat většinu z těchto disciplín i v létě.

Jaký sport mám dělat?

8 nejlepších sportů pro pevné zdraví a delší život
  • PLAVÁNÍ Jeden z nejlepších sportů pro vaše srdce.
  • TENIS. Dalo by se říct, že tenis je formou intervalového tréninku s vysokou intenzitou.
  • VESLOVÁNÍ Podle mnoha odborníků má veslování nespočet zdravotních benefitů.
  • SQUASH.
  • JÍZDA NA KOLE.
  • BASKETBAL.
  • BĚH.
  • VOLEJBAL.

By Vyky Saam

Similar articles

Co dělá srdce? :: Kolik je na světě sportu?
Užitečné odkazy