Domovská stránka > J > Jak Dělíme Počítačové Sítě Podle Rozlohy?

Jak dělíme počítačové sítě podle rozlohy?

Dělení dle velikosti:

LAN (local area network) – místní počítačová síť například v domácnosti či jedné budově (např. ethernet), MAN (metropolitan area network) – metropolitní síť propojující větší množství zařízení v městské zástavbě, WAN (wide area network) – rozlehlá síť spojující LAN a MAN sítě (např.

Přečtěte si více

Související článek

Jak najít iphone podle IMEI?

Nejprve je třeba použít webový prohlížeč k navigaci. Po zadání sériového čísla do textového pole spusťte vyhledávání kliknutím na ikonu lupy.

Jak velká je LAN síť?

Tenký ETHERNET
Standardní ETHERNETTenký ETHERNET
Počet stanic v 1 úseku sítě (segmentu)10030
Délka úseku (segmentu)500 m185 m
Vzdálenost stanic od sběrnice50 m-
Max. vzdálenost úseků sítě (segmentů)1000 m1000 m
3 další řádky
Někdo se také může ptát, co je to síť wan?
Wide Area Network (WAN) (česky rozlehlá síť) je v informatice počítačová síť, která pokrývá rozlehlé geografické území (například síť, která překračuje hranice města, regionu nebo státu). Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet.

Co je IXP?

IXP je fyzickým místem, ve kterém si ISPs (Internet Service Providers) a CPs (Content Providers) vyměňují své datové toky. IXP snižuje společnostem náklady na zahraniční konektivitu.
Co tvori Internet?
Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí („síť sítí"), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících internet je bezproblémová komunikace (výměna dat).

Související článek

Jak najit zarizeni podle IP adresy?

K tomuto účelu existují různé programy. Provádí se skenování sítě nebo internetu. Pokud zjistí, že v místní síti něco je, vytvoří seznam všech adres.

Někdo se také může ptát, jak jsou mezi sebou sítě propojeny?

jsou tvořeny řídicími počítači (tzv. uzlovými počítači, anglicky host), které jsou propojeny mezi sebou prostřednictvím komunikační podsítě. Komunikační podsíť tvoří většinou speciální datové spoje organizací poskytujících telekomunikační služby.
A další otázka, na jaké kategorie dělíme sítě podle druhů přenášených signálů?
Počítačové sítě se dělí podle různých specifických hledisek jako např. podle přepojování sítí (komutační sítě a paketové sítě) nebo podle druhu přenášených signálů (analogové a digitální). Nás, ale bude zajímat asi nerozšířenější a nejznámější rozdělení a to rozdělení podle rozlehlosti a účelu.

A další otázka, jak vzniká počítačová síť?

Počítačová síť vznikne ve chvíli, kdy dva (někdy se říká minimálně tři) nebo více počítačů propojíme dohromady pomocí telekomunikačního systému za účelem sdílení zdrojů. V praxi je dnes nejrozšířenější síť založena na technologii ethernet a používá protokol TCP/IP. Počítačové sítě se dělí podle řady kritérií.
Někdo se také může ptát, jaká zařízení obvykle nalezneme v lan sítích?
Nejrozšířenějšími technologiemi v dnešních LAN sítích jsou Ethernet a Wi-Fi (nebo také WLAN), v minulosti byly používány např. ARCNET a Token Ring.

Jak vytvořit domácí síť LAN?

Máte-li doma obyčejný router a chcete-li k němu připojit Access Point, kterým vytvoříte domácí bezdrátovou síť, vezměte ethernetový kabel a AP pomocí něj připojte do zdířky LAN (stejně jako ostatní počítače). Nyní musíte AP nastavit podobně jako router či WiFi router.

By Jezreel Pigg

Similar articles

Co to je střídač? :: Co všechno může znamenat výraz médium?
Užitečné odkazy