Domovská stránka > J > Jak Dělíme Inteligenci?

Jak dělíme inteligenci?

Gardner pojmenoval osm typů inteligence: jazykově-verbální, logicko-matematická, zvukově- hudební, tělesně-pohybová, vizuálně-prostorová, vnitřní neboli intrapersonální, společenská neboli interpersonální a přírodní.

Přečtěte si více

Související článek

Jak dělíme sítě dle rozlohy?

Místní síť je počítačová síť, která se nachází v domácnosti nebo v jedné budově.

Pokud jde o toto, jaké druhy inteligence rozlišuje thurstone?

Patřily mezi ně verbální porozumění, slovní fluence, numerické uvažování, prostorová představivost, asociativní paměť, rychlost myšlení a usuzování. Odmítnul tak Spearmanovu teorii jediné obecné inteligence i navazující teorie o specifických faktorech, podřízených této obecné inteligenci.
Někdo se také může ptát, co je to vrozená inteligence?
Inteligence je vrozený soubor vloh a nadání, rozvíjející se během vývoje jedince. Je to schopnost rozeznat situaci, porozumět jí a řešit ji co nejefektivněji v co nejkratším čase. Umožňuje lidem: Orientovat se ve všech situacích.

Jaké je nejnižší IQ?

Průměrný inteligenční kvocient pro jednotlivé země je na mapě barevně rozlišen do šesti kategorií, přičemž nejnižší kategorie je 59 až 67 bodů a nejvyšší 99 až 108.
A další otázka, kolik je nejnižší iq?
Hodnota IQ od 71 do 80

Jedná se o nižší stupeň mentální retardace.

Související článek

Jak dělíme PC sítě?

Jaké je nejvyšší IQ?

Muž s dosud nejvyšší naměřenou hodnotou inteligenčního kvocientu přišel na svět roku 1898 v New Yorku. Jmenoval se William James Sidis a jeho IQ dosáhlo 270 bodů, tedy téměř trojnásobku průměru běžné populace. Malý William přiváděl už v 18 měsících okolí k úžasu, když se sám naučil číst noviny.
A jak projít psychotesty?
Připravte se na testování v délce pěti až osmi hodin, při němž budete:
  1. vyplňovat výkonové testy a zaškrtávat v časovém limitu správné možnosti – testuje se při nich například kvalita verbální i figurální paměti, ale také schopnost práce ve stresu,
  2. odpovídat formou ano či ne, příp.

Jak poznat mimořádně nadané dítě?

Nadané děti mají nadprůměrné schopnosti v jedné nebo více oblastech. Jejich vývoj v rozumové, emoční, fyzické a sociální rovině bývá nerovnoměrný. Obzvlášť v sociální oblasti bývají velmi zranitelné. Je důležité, aby jejich nadání někdo včas rozpoznal a rozvíjel.
A další otázka, jak poznat že jsem nadany?
Již v prvním roce života můžete u svého děťátka tento charakteristický projev zpozorovat. Nadané dítě pozná, umí identifikovat a pojmenovat řadu předmětů i osob a jeho slovní zásoba je stále bohatší. Běžně narůstá slovní zásoba u dětí ve věku 18 měsíců, u dítěte nadaného to bývá již okolo jednoho roku.

A další otázka, jak poznat nadaného žáka?

Definice a projevy nadaných žáků
  1. všeobecné intelektové schopnosti,
  2. specifická/jednotlivá akademická způsobilost,
  3. kreativní a produktivní myšlení,
  4. schopnosti vůdcovství,
  5. výtvarné umění,
  6. psychomotorické schopnosti. " (Davis, Rimm, 1998).

By Finn Mazdra

Similar articles

Jak naformátovat počítač Windows 7? :: Jak se projevuje inteligence?
Užitečné odkazy