Domovská stránka > C > Co Říká Autorský Zákon?

Co říká autorský zákon?

Autorský zákon definuje dílo

jako dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se říká anglicky rohlík?

Existují mužské a ženské role.

Jak obejít autorská práva na YouTube?

Pokud máte v plánu použít ve videu materiál chráněný autorským právem, zpravidla k tomu budete muset nejprve získat oprávnění. YouTube vám nemůže pomoci tato práva získat, ale můžeme vám pomoci najít subjekty, které vám je mohou poskytnout. Tento proces musíte vyřešit sami nebo s pomocí právníka.
A jaké obrázky mohu použít?
Fotografii bez souhlasu autora je možné užít pouze na základě zákonem stanovených výjimek, a to zejména osobní potřebu pro nekomerční účely, pro zpravodajství, umělecké dílo či vědeckou činnost. Také je možné volně užít díla, která sám autor, resp. držitel práv nabízí k volnému užití.

Navíc, jak získat autorská práva na hudbu?

Pro získání licence na veřejné provozování živé či reprodukované hudby vyplňte formulář žádosti a odešlete jej Zákaznickému centru OSA, nebo navštívíte E-shop OSA a získáte licenci pohodlně online. V případě koncertů nebo jiných živých hudebních produkcí nezapomeňte připojit také seznam užitých skladeb a jejich autorů.
Následně, jak citovat celou kapitolu?
Zápis správně: Tvůrce kapitoly. Název kapitoly. In: Tvůrce knihy (pouze je-li odlišný od autora kapitoly). Název knihy.

Související článek

Co říká Moorův zákon?

Moorův zákon říká, že maximální počet tranzistorů na integrovaném obvodu se zdvojnásobuje každých 18 měsíců při zachování stejné ceny. Tuto myšlenku vyslovil Gordon Moore v roce 1965 a je stále platná.

Pokud jde o toto, jak správně citovat odborný článek?

Bibliografická citace článku začíná vždy autorem článku, pokud není autor uveden, tak údaj vynecháme. Následuje název článku, který zapisujeme normálním písmem, nikoli kurzívou, protože se jedná o název části. Následuje kurzívou psaný název periodika, volitelně nakladatelské údaje a poté důležité informace o číslování.
Když to vezmeme v úvahu, jak uvést článek?
U článku z časopisu uvádíme pochopitelně jméno autora, rok vydání článku a název článku. Dále uvádíme název časopisu. Časové údaje upřesňujeme ročníkem a číslem časopisu v daném roce. Můžeme uvést, kdy jsme článek citovali.

Co patří do autorských práv?

(1) Předmětem práva autorského je dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam (dále jen "dílo").
Pokud jde o toto, co znamená právo osobovat si autorství či právo na nedotknutelnost díla?
Právo na autorský dohled

Posledním prostředkem k ochraně práva na nedotknutelnost díla autorským zákonem výslovně uvedeným je právo autora na autorský dohled. Pomocí tohoto práva může autor zajistit, že ze strany uživatele jeho díla nedojde k dehonestujícímu užití nebo k neoprávněné změně či úpravě díla.

Co je to autorské dílo?

Ze zde uvedené definice plyne, že se jedná o dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam.

By Rondi

Similar articles

Jak se kopíruje v emailu? :: Jak vznika autorské právo?
Užitečné odkazy