Domovská stránka > C > Co O Tobě Říká Tvoje Oblíbená Barva?

Co o tobě říká tvoje oblíbená barva?

Máte-li růžovou ve zvláště silné oblibě, intuitivně vyjadřujete větší potřebu lásky a ochrany. Něžní, senzitivní a zasnění lidé, kteří potřebují hodně lidského tepla, dávají téhle barvě velmi často a výrazně přednost. Je to barva jemného způsobu života, sentimentu.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se říká anglicky rohlík?

Existují mužské a ženské role.

Následně, co znamená bílá?

Použití a symbolika bílé barvy

Obecně je bílá symbolem čistoty, neposkvrněnosti. Bílá barva je jak v západní kultuře, tak např. v Japonsku tradiční barvou svatebních šatů nevěsty. V čínské, vietnamské a indické tradici symbolizuje bílá barva smrt a je barvou duchů.
Jaké jsou uklidňující barvy?
Barvy dělíme do tří skupin – uklidňující, povzbuzující, neutrální. Uklidňujícím se také říká ženské a patří sem zelená, modrá a fialová. Povzbuzujícím zase mužské, jsou to červená a oranžová. Žlutá barva zaujímá prostřední pozici a vyrovnává oba protiklady.

Co znamená červená barva?

Červená barva symbolizuje hněv, např. ve rčení vidět rudě. Planeta Mars má načervenalou barvu (kvůli přítomnosti oxidů železa), pro kterou byl asociován s bohem války, Martem. V křesťanství je červená barva symbolem prolité krve mučedníků, proto se používá jako liturgická barva při jejich památkách.
Když to vezmeme v úvahu, co znamená stříbrná barva?
Stříbrná barva symbolizuje hojnost, romantiku, naději. Stříbrná rovněž pomáhá odhalit a uplatnit tvůrčí představivost a vrozenou intuici. V astrologické symbolice odpovídá stříbrná Luně / znamení Raka, které je komplementární k zlaté (Slunci) jako její receptivní, ženský, mateřský protiklad.

Související článek

Co říká Moorův zákon?

Moorův zákon říká, že maximální počet tranzistorů na integrovaném obvodu se zdvojnásobuje každých 18 měsíců při zachování stejné ceny. Tuto myšlenku vyslovil Gordon Moore v roce 1965 a je stále platná.

Co je okrová barva?

Okrová barva je světlý odstín hnědé barvy s nádechem do žluta. Je vizuálně nenápadná, uplatní se v minimalistických prostorech stejně jako v dalších dekorativních stylech. Najdeme ji ve výtvarném umění i v přírodě.
Jaká je barva smutku?
Modrá je barvou dálek. Je to uklidňující barva, často označována za barvu míru. Dále modrá značí důvěru, tradice, stálost. Je to barva spokojenosti, ale také rozjímání a smutku.

Co je fialový?

Fialová (od Viola, fialka) je barva na okraji barevného spektra mezi modrou a neviditelnou ultrafialovou (UV). Její vlnová délka je zhruba 380–450 nm. Z hlediska skládání barev je to pak kterákoli z barev mezi červenou a modrou.
A jak se dělá fialová barva?
Když vám chybí nějaká barva, můžete si jí namíchat. žlutá + červená = oranžová modrá + červená = fialová žlutá + modrá = zelená Když smícháte všechny barvy dohromady, vyjde z toho šedá nebo hnědá.

Někdo se také může ptát, co znamenají různé barvy růží?

Proč vůbec květomluva vznikla? Růže je typicky květinou lásky a vášně, ale záleží u ní hodně i na barvě. Když někomu darujete červenou, v květomluvě to značí opravdovou lásku, žlutá naopak symbolizuje přátelství, růžová značí něhu, jemnost a romantiku.

By Rab Pitsenbarger

Similar articles

Co znamená tetovani 23? :: Co vyjadruje hneda barva?
Užitečné odkazy