Domovská stránka > C > Co Omezuje Autorský Zákon Na Internetu?

Co omezuje autorský zákon na internetu?

Získaná licence mu sice umožňuje software používat, ale pouze za podmínek, které určuje jeho autor. Není proto zpravidla možné jej žádným způsobem šířit nebo přepisovat jeho kód. Vždy platí, že autor má vyhrazená práva a software proto není možné používat jinak, než jak je uvedeno v licenčních podmínkách.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit realnou rychlost internetu?

Pomocí speedmetru můžete změřit rychlost internetu ve vaší domácnosti. Test ping ukazuje rychlost připojení mezi dvěma zařízeními.

A jaké hrozí v Čr tresty za porušení autorského práva?

(1) Kdo neoprávněně zasáhne nikoli nepatrně do zákonem chráněných práv k autorskému dílu, uměleckému výkonu, zvukovému či zvukově obrazovému záznamu, rozhlasovému nebo televiznímu vysílání nebo databázi, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.
Co se stane když poruším autorská práva?
Autor má podle zákona v případě neoprávněného využití svého díla nárok na dvojnásobek obvyklé odměny. Může dosáhnout i předběžného opatření v podobě zákazu užití dané reklamy, kde bylo jeho dílo zneužito – v takovém případě však riskuje nutnost náhrady škody, pokud by soud nakonec neuznal oprávněnost jeho nároků.

Navíc, co je to porušení autorských práv?

Porušování autorských práv nastává, kdy jakkoliv nakládáme s cizím autorským dílem, bez souhlasu autora či jeho vědomí. Stane se tak například když si koupíte DVD s hudbou jen pro vlastní potřebu, ale rozhodnete se ji sdílet s kamarádem. V tomto případě nastává tzv. porušení autorských práv.
Můžete se také zeptat, co je souborné dílo?
Souborné dílo

Souborným dílem se rozumí soubor nezávislých děl nebo jiných prvků, který způsobem výběru nebo uspořádáním obsahu naplňuje znaky autorského díla, tj. je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v objektivně vnímatelné podobě.

Související článek

Jak zjistit poskytovatelé internetu v domě?

Jediné, co můžete udělat, je pokusit se zadat adresu do WhoIs. Nemusíte nic rušit ani znovu vytvářet, protože se nejedná o pronájem. Zeptejte se pronajímatele bytu.

Někdo se také může ptát, co je to autorské dílo?

Ze zde uvedené definice plyne, že se jedná o dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam.
Jaká pravidla platí pro školní představení?
(2) Do práva autorského nezasahuje ten, kdo nikoli za účelem přímého nebo nepřímého hospodářského nebo obchodního prospěchu užije dílo při školních představeních, v nichž účinkují výlučně žáci, studenti nebo učitelé školy nebo školského či vzdělávacího zařízení.

Jak dlouho trvají majetková autorská práva?

(1) Majetková práva trvají, pokud není dále stanoveno jinak, po dobu autorova života a 70 let po jeho smrti. (2) Bylo-li dílo vytvořeno jako dílo spoluautorů, počítá se doba trvání majetkových práv od smrti spoluautora, který ostatní přežil.
Pokud jde o toto, kdy vzniká autorské právo k autorskému dílů?
Autorské právo k dílu vzniká okamžikem, kdy je dílo vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě. Přičemž zničením věci, jejímž prostřednictvím je dílo vyjádřeno, nezaniká autorské právo k dílu. Problém nastává pouze s důkazem této skutečnosti.

Co znamená výhradní licence?

Pokud je licence sjednána jako výhradní, znamená to, že stejná oprávnění už poskytovatel licence nesmí poskytnout nikomu dalšímu. I sám poskytovatel, není-li ujednán opak, se v případě udělení výhradní licence musí zdržet výkonu těchto práv.

By Ripleigh

Similar articles

Co si nemůžu vzít do odbaveného zavazadla? :: Co to jsou autorská práva?
Užitečné odkazy