Domovská stránka > C > Co Je Bakalářské Studium?

Co je bakalářské studium?

Zaměřeno na přípravu k výkonu povolání a ke studiu v magisterském programu; podmínkou přijetí ke studiu je dosažení úplného středního nebo úplného středního odborného vzdělání; standardní doba studia včetně praxe je nejméně tři a nejvýše čtyři roky.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vytvořit osnovu bakalářské práce?

Cíl práce a metodika, teoretická východiska, současný stav poznání, vlastní práce, vlastní řešení, analytická část, zhodnocení a doporučení, výsledky a diskuse, seznam použitých zdrojů,

Lidé se také ptají, co je po bakaláři?

Akademické tituly

(bakalář umění). Po magisterském stupni studia získáte buď titul Ing. (inženýr, pokud studujete ekonomii, technické vědy a technologii, zemědělství, lesnictví a vojenství), Ing. arch.
Co je BSc titul?
Studijní program BSc (Bacholor of Science) je inovativním programem bakalářského stupně profesního vzdělávání. Jde o mezinárodní titul vzdělávacího programu, který není specificky upraven českými zákony. Jedná se tedy o neakademický profesní titul, uváděný za jménem.

Co je to za titul?

Titul (latinsky titulus , česky hodnost) může být: profesní titul, hodnost, funkce, např. profesor, ministr, prezident, mistr apod. akademický titul – titul získaný po absovování studia na vysoké škole apod.
Následně, co je bakalářský studijní program?
Bakalářský studijní program (ISCED 645) je zaměřen na přípravu k výkonu povolání i ke studiu v magisterském studijním programu. Standardní doba studia včetně praxe je nejméně tři a nejvýše čtyři roky. Jeden standardní akademický rok odpovídá 60 ECTS kreditům. Převážná většina programů je tříletých (180 ECTS).

Související článek

Jak probíhá kontrola bakalářské práce?

Seminární práce, úkoly a eseje kontrolují uživatelé v tzv. Podáních nebo ve svém osobním prostoru. Závěrečné práce jsou kontrolovány v archivu prací. Kontrolu obvykle provádí vedoucí práce.

Co dělá bakalář?

Bakalář (z lat. baccalarius) je akademický titul označující absolventa vysoké školy v bakalářském studijním programu. Zkratka tohoto titulu je Bc., pro umělecké studijní programy se používá varianta, resp. akademický titul, bakalář umění ve zkratce BcA.
Co Po bakalářském studiu?
Dobré uplatnění najdete především ve výzkumných ústavech, v oblasti zdravotnictví, veterinární medicíny, zemědělství, farmacie, na pracovištích ochrany životního prostředí i v komerčních diagnostických a forenzních laboratořích.

Lidé se také ptají, co delat po bakaláři?

Studium se v různých zemích liší jak svou délkou, tak samotnou koncepcí jednotlivých stupňů. Namátkou: Ve Velké Británii se většina studentů „spokojí" se třemi roky bakaláře a místo dalšího studia si hledá práci v oboru. Případný magistr zde nicméně zabere jen jeden rok, stejně jako je tomu například v Nizozemsku.
Můžete se také zeptat, co studovat po ing?
ingénieur, původně z lat. ingeniator, přechýlená podoba inženýrka) je akademický titul absolventa vysoké školy v magisterském studijním programu v oblasti technických věd a technologií, ekonomie, zemědělství, lesnictví nebo vojenství.

Následně, jaké jsou tituly?

TITULY ŘADÍME OD NEJVYŠŠÍHO DOSAŽITELNÉHO NÁSLEDOVNĚ:
  • prof. (profesor/ka), doc. (docent/ka) – tento akademicko-vědecký titul se získává jmenováním vědeckou radou příslušné vysoké školy, prof.
  • PhDr. (doktor/ka filozofie), RNDr.
  • Ph. D.
  • Ing. (inženýr/ka), Ing.
  • Bc. (bakalář/ka), BcA.
  • CSc. (kandidát/ka věd), DrSc.

By Cox Chilcutt

Similar articles

  • Co zkontrolovat před odevzdáním bakalářské práce?

    Všechny zdroje musí být uvedeny jednotně. Dbejte na to, abyste v textu uvedli všechny zdroje a nezapomněli na to. Je to poměrně zdlouhavá práce, ale stojí za to. Vyzkoušejte programy jako Zotero nebo EndNote, které vám to usnadní.

Co je nejvyšší titul? :: Ve kterém roce vyšla první publikace v Braillově písmu?
Užitečné odkazy