Domovská stránka > C > Co Je Nejvyšší Titul?

Co je nejvyšší titul?

Nejvyšším možným akademickým titulem (dosaženým vzděláním) je v rámci Boloňského procesu, tedy i dle českého vysokoškolského zákona, titul získaný v doktorském studijním programu, tedy doktor – Ph. D.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký je nejvyšší Android?

Od největší změny designu oblíbeného operačního systému uplynulo šest let.

Co je to za titul MBA?

MBA je vysokoškolský studijní program určený k získání manažerských dovedností a titulu MBA (zkratka slov Master of Business Andministration). MBA je rozšířením a doplněním pro podnikatele, manažery a pracovníky státní správy, kteří potřebují pro řízení firmy a kariérní postup specifické vzdělání.
A další otázka, co znamená zkratka za jménem dis?
Zkratka DiS.

Zkratka označení absolventů vyššího odborného studia DiS. (diplomovaný specialista) je od roku 1998 pro všechny obory vyšších odborných škol stejná a uvádí se vždy za jménem absolventa.

Můžete se také zeptat, co je za titul phdr?

doktor filozofie, akademický titul uváděný před jménem udělovaný absolventům filozofického, společenskovědního či humanitního oboru, kteří získali titul Mgr., a kteří obstáli v rigorózním řízení; titul nezvyšuje kvalifikaci a není podmínkou pro přijetí do doktorského studia.
Pokud jde o toto, co je za titul ph d?
D. je zkratka (původně z lat. philosophiæ doctor) akademického titulu doktor, který lze získat vysokoškolským studiem v doktorském studijním programu v mnoha zemích po celém světě.

Související článek

Co je titul Ing?

Inženýr je akademický titul, který se uděluje absolventům univerzitního magisterského studia v oblasti technických věd a technologií, ekonomie, zemědělství nebo vojenství.

Co je to studijní obor?

Konkrétní zaměření studia (obsahuje název a obsah), které je na žádost školy akreditováno Ministerstvem školství. Každý studijní program může mít několik studijních oborů („podskupin"), např. studijní program Ekonomie může nabízet obory Finance podniku, Mezinárodní obchod a Bankovnictví.
Co znamená jednooborové studium?
Druh studia, při kterém se student zabývá pouze jedním oborem. Při Boloňském systému musí studenti zpravidla dosáhnout 180 kreditů na bakalářském stupni studia a 180 na magisterském. Jinou formou je dvouoborové studium.

Jaký je rozdíl mezi bakalářským a magisterským studiem?

Studium navazuje na bakalářské programy, a je tedy určeno absolventům bakalářského, popř. magisterského studia (nejedná se o pomaturitní studium), standardní délka studia je 2 až 3 roky (podle zvoleného studijního programu), úspěšní absolventi získají po vykonání státní zkoušky titul „magistr" (ve zkratce „Mgr.
Co dělat po získání titulů?
absolventi magisterských studijních programů, kteří získali akademický titul „magistr", mohou vykonat v téže oblasti studia státní rigorózní zkoušku, jejíž součástí je obhajoba rigorózní práce; po jejím vykonání se udělují tyto akademické tituly: v oblasti práva „doktor práv" (ve zkratce „JUDr.

Kolik můžu mít titulů?

Pořadí titulů žádné normativní příručky ani vysokoškolský zákon neuvádějí a striktně neurčují, ale v praxi je úzus poměrně ustálený. Pokud osoba získala více titulů, obvykle píšeme vyšší titul před nižším (nebo nižší vůbec neuvádíme –⁠ např. titul Bc.).

By Narah Paylor

Similar articles

Co to je branding? :: Co je bakalářské studium?
Užitečné odkazy