Domovská stránka > C > Co Zkontrolovat Před Odevzdáním Bakalářské Práce?

Co zkontrolovat před odevzdáním bakalářské práce?

Všechny zdroje by měly být uvedeny jednotně – i to je potřeba zkontrolovat. Zároveň se přesvědčte, že jste nezapomněli některý ze zdrojů v textu uvést v seznamu a naopak. Je to poměrně zdlouhavá práce, ale rozhodně se vyplatí. Pro ulehčení vyzkoušejte třeba programy Zotero, Mendeley, EndNote a další.

Přečtěte si více

Související článek

Co obnasi práce v IT?

Abyste se stali schopným IT pracovníkem, musíte být schopni přemýšlet a vzdělávat se. Angličtina je oficiálním jazykem všech IT nástrojů a programů a bez ní nemůžete svou práci vykonávat.

Jak má vypadat bakalářská práce?

Každá odborná bakalářská práce by měla obsahovat titulní list s názvem ústavu, fakulty a katedry, tématem, autorem práce, vedoucím a rokem odevzdání. Následuje čestné prohlášení, poděkování a abstrakt v českém a anglickém jazyce. Po abstraktu následuje obsah, úvod, teoretická a praktická část a závěr.
Následně, jak opsat diplomovou práci?
Opisování odstavců i celých kapitol, vykrádání zdrojů, chybějící citace. I přes programy, které se snaží plagiáty odhalit, se české vysoké školy potýkají s podváděním při psaní bakalářských, diplomových či disertačních prací.

Kolik stojí korektura diplomové práce?

Ceny
TermínJazyková a stylistická korekturaFormátování
24 hodin FIRMA / FO60 Kč / normostrana30 Kč / normostrana
48 hodin STUDENT28 Kč / normostrana18 Kč / normostrana
48 hodin FIRMA / FO50 Kč / normostrana25 Kč / normostrana
3 dny STUDENT26 Kč / normostrana13 Kč / normostrana
4 další řádky
Kdy se jedná o plagiát?
„Za plagiátorství lze považovat úmyslné kopírování cizího textu a jeho vydávání za vlastní, nedbalé nebo nepřesné citování použité literatury, opomenutí citace (byť neúmyslné) některého využitého zdroje," uvádí například Masarykova univerzita v Brně.

Související článek

Jak zkontrolovat stav PC?

Výkon a stav zařízení můžete zkontrolovat v aplikaci Zabezpečení systému Windows výběrem příslušné položky v seznamu výsledků.

Jak dlouho se archivují diplomové práce?

(4) Vysoká škola může odložit zveřejnění bakalářské, diplomové, disertační a rigorózní práce nebo jejich části, a to po dobu trvání překážky pro zveřejnění, nejdéle však na dobu 3 let.
Lidé se také ptají, jak dlouho trvá napsat diplomovou práci?
Na napsání bakalářské práce bývají zpravidla dva semestry, na práci diplomovou pak dokonce semestry čtyři. Může se tak zdát, že je času víc než dost, což je sice pravda, ale platí zde, nejen studentský, zákon, který říká, že úsilí je přímo úměrné času, které na práci máme.

A jak funguje turnitin?

Turnitin automaticky vytvoří e-mail s žádostí a zašle ji instruktorovi, který práci vlastní. Ten může uživateli e-mailem odpovědět, zda žádosti vyhoví. V systému Turnitin nejsou studentské práce zpřístupněny jinému uživateli.
Navíc, jak udělat rozhovor do bakalářské práce?
Důkladně prozkoumejte odbornou literaturu a podívejte se na danou problematiku z více úhlů pohledu. Na závěr vyslovte výzkumnou otázku, případně několik otázek, na které budete hledat při výzkumu odpověď. Mějte přitom na paměti, že výzkum musí být v první řadě proveditelný.

Co je to Theses?

Theses.cz je databáze vysokoškolských prací zároveň sloužící jako systém k odhalování plagiátů. Projekt vznikl na základě poptávky vysokých škol, které chtěly mít účinný nástroj proti plagiátorům závěrečných prací.

By Whitaker Witschi

Similar articles

Kdy se zobrazuje aktivita na Messengeru? :: Co je považováno za plagiátorství?
Užitečné odkazy