Domovská stránka > C > Co To Je Wi-Fi Router?

Co to je Wi-Fi router?

Router je zařízení, které slouží k vytvoření počítačové sítě. Propojuje tedy mezi sebou počítače, aniž by musel poskytovat přístup k internetu. Router může mít integrovaný modem, čímž získáte jedno zařízení, které umožní připojení k internetu i vytvoření počítačové sítě.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to switch a router?

Směrovač je z netechnického hlediska zařízení, které propojuje dvě sítě. Přepínač slouží k propojení počítačů do místní sítě. Různé funkce směrovačů a přepínačů si lze představit jako silnice spojující všechna města ve státě a jako hraniční přechody spojující různé země.

Když to vezmeme v úvahu, jak zmenit wi-fi?

Změnu názvu WiFi sítě hledejte pod položkami SSID settings. V kolonce SSID potom změníte název sítě, která se vám bude zobrazovat. Zadejte nové údaje a nezapomeňte je uložit. Následně je nutné router restartovat.
...
Nejčastější adresy:
  1. 192.168.0.1.
  2. 192.168.1.1.
  3. 10.0.0.1.
Někdo se také může ptát, jak restartovat modem tp-link?
Na zadní straně modemu najděte tlačítko s nápisem „WPS/RESET". Tlačítko stiskněte a držte po dobu asi 5 sekund, dokud nezačne blikat kontrolka „Power". Poté tlačítko pusťte. Kontrolka „Power" bude ještě chvíli blikat a nakonec všechny kontrolky na modemu zhasnou.

Pokud jde o toto, jak změnit heslo na wi-fi poda?

Vaše heslo změníte v sekci Nastavení/Osobní nastavení. Aktualizaci osobních údajů můžete provést v sekci Nastavení/Osobní nastavení. Přehled Vašeho individuálního účtu a výpisy SIPO naleznete v sekci Vyúčtování. Prostřednictvím Klientské zóny lze zadávat autorizované požadavky, které směřujete na konkrétní oddělení.
Jak nastavit více routeru?
Nastavení proveďte pomocí prohlížeče

Samotné nastavení routeru se provádí pomocí webového prohlížeče, do kterého stačí zadat správnou adresu. Pravděpodobně to bude 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1, určitě jí ale naleznete v manuálu nebo nalepenou na samotném routeru stejně jako přihlašovací údaje.

Související článek

Co to je router?

Počítačovou síť vytvářejí směrovače. Bez přístupu k internetu propojuje počítače mezi sebou. Počítačovou síť lze vytvořit pomocí jednoho zařízení, které umožňuje připojení k internetu.

Jak propojit dvě sítě?

Ano, je to možné. Jednomu modemu necháš adresu 10.0.0.138, druhému nastavíš třeba 10.0.0.139. Každému nastavíš v DHCP serveru vlastní DHCP address pool. Dále pořídíš nějakého Mikrotika s wifi, kterého připojíš kabelem k jedné síti a nastavíš aby přijímal wifi z druhé sítě.
Jak nastavit WAN port?
WAN porty – WAN port najdete na Wi-Fi routeru nejčastěji jen jeden. Zapojuje se do něj kabel od vašeho poskytovatele internetu. Poskytovatel vám nastavení umožní buď automaticky, tedy po připojení kabelu do portu, nebo staticky.

Pokud jde o toto, jak nastavit tp-link jako repeater?

Nastavení extenderu bezdrátově

2) Zapneme extender do zásuvky v blízkosti svého bezdrátového routeru (směrovače) - zařízení (TP-Link, Tenda, Netis, unifi apod.) 3) Vyhledáme v bezdrátových sítích entender, který nastavujeme (viz šedý obrázek vlevo). Klikneme na něj a zvolíme Připojit.
Když to vezmeme v úvahu, jak zapojit wi-fi zesilovač?
Zapojte zesilovač Wi-Fi do zásuvky a poté zapojte ethernetový kabel do zesilovače a následně i do počítače. Pokud se budete připojovat k zesilovači Wi-Fi bezdrátově, pak se odpojte od domácí bezdrátové sítě Wi-Fi a připojte se přímo k zesilovači Wi-Fi.

Následně, jak spárovat wifi se zesilovačem?

Připojení k routeru

Máte-li router, na kterém je tlačítko WPS, tak jej stiskněte a na extenderu stiskněte bílé tlačítko, kolem kterého jsou diody. Chvíli vyčkejte a pokud se rozsvítí diody vpravo od bílého tlačítka, pak je hotovo.

By Salangia

Similar articles

Co je to konfigurace VPN? :: Jak aktivovat TP-Link?
Užitečné odkazy