Domovská stránka > J > Jak Nainstalovat Nový Wi-Fi Router?

Jak nainstalovat nový Wi-Fi router?

Zakoupili jste si nový router a nevíte si rady s jeho zapojením ?
  1. router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V.
  2. přívodní ETHERNET / UTP kabel zapojíme do portu WAN (internet) do routeru, ten bývá jako jediný barevně odlišený

Přečtěte si více

Související článek

Jak nainstalovat Windows 10 z Windows Vista?

Z Windows Vista nelze upgradovat. Jedinou možností je čistá instalace. Musíte spustit systém z instalačního média.

Jak se připojit k routeru přes Wi-Fi?

Jeden z routerů zvolíte jako HLAVNÍ (primární) a druhý bude sloužit jako sekundární. U primárního routeru provedete nastavení tak, jako kdyby byl určen k běžnému vysílání Wi-Fi signálu. Připojte ho k modemu a k počítači pomocí síťového kabelu. Odpojíte ho až po dokončení procesu nastavení bezdrátové sítě.
Lidé se také ptají, jak nastavit router pro příjem wi-fi?
Doporučujeme dělat konfiguraci přes kabel, je to jednodušší. Pokud provádíme konfiguraci přes wifi, připojíme se na název sítě, který máte zespodu napsán na routeru - SSID je TP-LINK_xxxx a zadáme heslo, které je také umístěno na zadním štítku. Pustíte si jakýkoliv běžný internetový prohlížeč.

Když to vezmeme v úvahu, jak nastavit nový router tp link?

V PC spustíme internetový prohlížeč (chrome, firefox, explorer) a do adresního řádku zadáme IP adresu 192.168.0.1 (je uvedena v manuálu, nebo na spodní straně routeru) a stiskneme Enter. Pro nastavení parametrů sítě vybereme v menu routeru Quick Setup a klikneme Next.
Lidé se také ptají, jak vyměnit router za nový?
Postup při nastavování routeru je podobný u většiny výrobců.
...
První kroky
  1. Router zapojte do elektřiny a v případě, že disponuje tlačítkem pro zapnutí, jej zapněte.
  2. Po rozblikání kontrolek vyčkejte několik minut.
  3. Do portu s názvem WAN připojte kabel od poskytovatele internetu.

Související článek

Jak nainstalovat nekompatibilní aplikace?

Nainstalovat do telefonu nekompatibilní aplikaci je velmi snadné, ale funguje to pouze u aplikací, které jsou zdarma. Stačí, když si aplikaci stáhnete z obchodu Play a zkopírujete adresu URL.

Jak restartovat Wi-Fi router?

Prakticky u všech routerů najdete malé tlačítko s označením RESET (návod usnadní hledání). Po jeho stisku lze provést buď krátkým stisknutím restart (odpovídající výše zmíněnému vypnutí/zapnutí) nebo delším podržením tlačítka reset do továrního nastavení.
Někdo se také může ptát, jak zjistit wan ip adresu?
Klávesovou zkratkou Win + R vyvoláte aplikaci Spustit, potom do okna Otevřít vypíšete příkaz cmd. Následně do příkazového řádku zadáte pro zobrazení konfigurace příkaz ipconfig/all a uvidíte údaje, mezi nimiž vás bude zajímat řádek Default Gateway (výchozí brána). Tady je totiž vypsána IP adresa vašeho routeru.

Jak se dostat do routeru přes telefon?

Nezapomeňte, že mobil musí být připojen na WiFi routeru. – spustíte aplikaci a vpravo nahoře ťuknete na 3 tečky ( ) – tam si již budete moci změnit nastavení jak SSID (název sítě), tak i heslo k síti, IP adresy atd.
Jak spravovat Wi-Fi router?
Po připojení by nám měl router přidělit IP adresu, zkontrolujeme na síťovém rozhraní počítače. Mělo by to vypadat takto: Po té spustíme internetový prohlížeč a nahoru do lišty vepíšeme internetovou adresu routeru 192.168.1.1, kterou nalezneme na jeho spodní straně včetně přihlašovacích údajů.

A jak nastavit svojí wi-fi?

Vyhledejte sekci Wireless (WiFi, WLAN), Security a vyhledejte položku WPA/WPA2. Toto WPA zaškrtněte a vyplňte v políčku password vaše heslo do WiFi sítě. Heslo by mělo obsahovat minimálně 8 znaků. Pak už jen stačí uložit nastavení a restartovat router.

By Gibun

Similar articles

  • Co je to switch a router?

    Směrovač je z netechnického hlediska zařízení, které propojuje dvě sítě. Přepínač slouží k propojení počítačů do místní sítě. Různé funkce směrovačů a přepínačů si lze představit jako silnice spojující všechna města ve státě a jako hraniční přechody spojující různé země.

  • Jak nainstalovat ROM do mobilu?

    Je to snadné. Pokud telefon rootnete podle návodu, který jsem napsal, můžete si z obchodu Play stáhnout a nainstalovat aplikaci ROM Manager, spustit ji a z její nabídky vybrat flash clockwork mod recovery.

  • Jak nastavit nový SSD disk?

    Chcete-li otevřít průvodce vytvořením jednoduchého svazku, klikněte na lištu dole a vyberte možnost Nový jednoduchý svazek... Disku můžete přiřadit velikost. Chcete-li disk nahlásit pod systém, vyberte, jaké písmeno jednotky.

  • Jak si nainstalovat aplikaci?

    Přejděte do obchodu Play v telefonu nebo tabletu a otevřete jej.Klepněte na ikonu profilu vpravo a vyberte aplikace, které chcete nainstalovat. Pokud je chcete nainstalovat, klepněte na ně, nebo pokud je chcete odinstalovat, klepněte na ně.

  • Jak nainstalovat VLC Media Player?
  • Co to je router?
  • Jak najít nový disk v PC?
  • Kdy si koupit nový telefon?
Jak zmenit Wi-Fi z 5ghz na 24 GHz? :: Jak stáhnout aplikaci do Samsungu?
Užitečné odkazy