Domovská stránka > J > Jak Se Zapsat Do Wikipedie?

Jak se zapsat do Wikipedie?

Pokročilejší možností je napsat název článku do adresního řádku prohlížeče, např. https://cs.wikipedia.org/wiki/Název nového článku . Poté se již objeví editační stránka, kam můžete začít psát.

Přečtěte si více

Související článek

Co Wikipedie není?

Není to adresář všeho, co kdy existovalo. Seznam citátů, aforismů nebo lidí není seznamem článků Wikipedie.

Jak se dostat na Wikipedii?

Založit nový článek je jednoduché. Nejsnazší je zadat název článku do vyhledávacího okénka vpravo nahoře a kliknout na ikonku lupy (případně udělat totéž tlačítkem Enter). Následně klikněte na červený odkaz ve větě „Můžete stránku vytvořit nebo požádat o její vytvoření".
Kdo spravuje Wikipedii?
ledna 2001. Wales byl do roku 2006 předsedou správní rady nadace Wikimedia, což je nezisková organizace sídlící v Tampě, která spravuje Wikipedii a její další sesterské projekty.

A další otázka, na čem běží wikipedie?

Ze slov wiki a encyklopedie. Wiki je koncepce tvorby internetových stránek a ukládání znalostí, kterou vytvořil Ward Cunningham. První wiki se označovala buď WikiWikiWeb, nebo jen wiki, což se přeneslo na všechny systémy založené na stejných principech.
Někdo se také může ptát, jak editovat na wikipedii?
Pomocí tzv. editoru zdroje klepnutím na tlačítko Editovat zdroj (u diskusních stránek také Přidat téma) v záhlaví stránky. Pomocí této funkce můžete provést i pokročilé editace. Vyžaduje však pokročilé znalosti formátování textu, proto je doporučená spíše zkušenějším uživatelům.

Související článek

Jak můžeme zapsat algoritmus?

Slovní popis je slovní popis v přirozeném jazyce. Datově orientovaný diagram HIPO je úspornější reprezentace algoritmu, kombinace grafického a textového popisu.

Jak zveřejnit článek z pískoviště?

Kliknout na liště nad stránkou pískoviště na rozbalovací menu a vybrat odkaz Přesunout. Z rozbalovací nabídky vybrat zvolený jmenný prostor (pro články je to (Hlavní)) a zadat název nového článku. Veškerý obsah je společně s historií stránky pískoviště přesunut na nově zvolený název.
Následně, jak funguje wikipedie?
Wikipedie funguje na principu tzv. wiki, což znamená, že nový článek může vložit a libovolný článek může změnit (ať už pouze opravit překlep, zkorigovat věcnou chybu, článek výrazně rozšířit nebo zcela přepsat) takřka kdokoli s přístupem na web.

Pokud jde o toto, co je to článek?

Článek je literární žánr, který v závislosti na svém obsahu může spadat do literárního stylu odborného či publicistického. Odborný článek patří ve své oblasti k jednomu z kratších stylů. Snaží se stručně a uceleně podat vědecké poznatky, a to s ohledem na možnosti adresáta.
Co je to encyklopedie?
Encyklopedie (řecky ἐγκύκλιος enkyklios okružní + παιδεία paideia výchova) je strukturované, zpravidla objemné dílo, které se pokouší zevrubně představit lidské poznání týkající se jednoho, více, anebo všech oborů.

Navíc, kdo založil prahu?

Na místě levobřežního osídlení bylo roku 1257 Přemyslem Otakarem II. založeno Menší Město pražské (Malá Strana). Původní obyvatelstvo bylo vystěhováno a byli sem povoláni němečtí kolonisté, aby tu založili město.

By Cadal

Similar articles

Jak vytvořit Appku? :: Co je to kolizní opatrovník?
Užitečné odkazy