Domovská stránka > K > Kdo Je Autorem Wikipedie?

Kdo je autorem Wikipedie?

Wikipedie byla spuštěna Jimmym Walesem a Larrym Sangerem.

Přečtěte si více

Související článek

Co Wikipedie není?

Není to adresář všeho, co kdy existovalo. Seznam citátů, aforismů nebo lidí není seznamem článků Wikipedie.

Následně, kdo píše na wikipedii?

Internetovou encyklopedii editují její vlastní čtenáři, a může ji tak psát úplně každý. V kurzu senioři získají základy, vysvětluje lektor projektu Vojtěch Veselý: „Ten, kdo si to nechce zkoušet úplně samostatně a chce mít lidskou podporu, může chodit na naše kurzy, kde se to krok za krokem vše naučí. "
Jak najít autora na Wikipedii?
V historii stránky nebo v panelu „Nástroje" v levém menu lze najít i přímý odkaz na danou revizi (Trvalý odkaz). Ten může, ale nemusí, být vhodné použít, v závislosti na kontextu citace. Většina stylů citací vyžaduje plné URL článku.

Někdo se také může ptát, jak citovat wikipedii podle apa?

Citace se dále dělí na citace elektronických zdrojů a tištěných zdrojů (viz níže), pro oba druhy opět platí jiná úprava. 1) CITACE POD TABULKOU/OBRÁZKEM: Elektronický zdroj: Wikipedie (2012). Tištěný zdroj (kniha, časopis): Norris, Ch.
Kdo je autorem?
Autor či autorka je původce díla. Slovo pochází z latinského autor, auctor, což znamená původce, tvůrce. Původně slovo znamenalo „rozmnožovatel" – z latinského augere (resp. jeho trpného příčestí auctus) = zvětšovat, množit.

Související článek

Co je to hardware Wikipedie?

Hardware označuje veškerý fyzicky existující hardware počítače na rozdíl od dat a programů, které se označují jako software.

A další otázka, jak si vytvořit vlastní wikipedii?

Založení nového článku

Založit nový článek je jednoduché. Nejsnazší je zadat název článku do vyhledávacího okénka vpravo nahoře a kliknout na ikonku lupy (případně udělat totéž tlačítkem Enter). Následně klikněte na červený odkaz ve větě „Můžete stránku vytvořit nebo požádat o její vytvoření".
Následně, jak se stát wikipedistou?
Stručně jednotlivé kroky:

Vytvořte si svou uživatelskou stránku a vložte na ni několik informací o sobě v souvislosti s tvorbou (editací) na Wikipedii. 2. Inspirujte se na uživatelských stránkách některých wikipedistů.

V kterém roce byla založena Wikipedia?

Internetová encyklopedie Wikipedia vznikla před 20 lety .
Na čem běží Wikipedie?
Ze slov wiki a encyklopedie. Wiki je koncepce tvorby internetových stránek a ukládání znalostí, kterou vytvořil Ward Cunningham. První wiki se označovala buď WikiWikiWeb, nebo jen wiki, což se přeneslo na všechny systémy založené na stejných principech.

Lidé se také ptají, jak citovat?

Existují dva základní způsoby, jak využít ve svém textu cizí informace či myšlenky: citace a parafráze. V citaci uvádíte doslovné znění svého zdroje a dáváte ho do uvozovek. Parafráze je naopak volným zopakováním myšlenek a do uvozovek se nedává. Pro obě ale platí, že je třeba původní text reprodukovat přesně.

By Ger

Similar articles

  • Jak vzniká Wikipedie?

    Jimmy Wales a Larry Sanger založili encyklopedii. Larry Sanger navrhl jako název kombinaci slov encyklopedie a wiki. Anglická verze byla jediná, která zpočátku fungovala.

  • Jak se zapsat do Wikipedie?

    Název článku lze zadat do adresního řádku prohlížeče. Psát můžete začít na stránce pro úpravy.

Jak se citují webové stránky? :: Kde je RAID?
Užitečné odkazy