Domovská stránka > J > Jak Se Jmenoval Král Tróje?

Jak se jmenoval král Tróje?

Priamos byl králem spravedlivým, zbožným, byl šlechetný i statečný. Přivedl Tróju k velikému rozmachu a slávě, bylo to veliké a hrdé město, obehnané vysokými hradbami.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se jmenoval první osobní počítač?

Na světě se objevil první osobní počítač. Model vyrobila společnost IBM. Do prodeje se dostal v roce 1981.

Lidé se také ptají, jak dopadl paris?

Paris v trójské válce zabil hrdinu Achillea zásahem do paty šípem, který vedl bůh Apollón. Sám pak byl zabit šípem Filoktéta. Paridovými sourozenci byli Hektór, Déifobos, Polyxené a Kassandra.
Navíc, jak dlouho putoval odysseus domů?
Odysseus (řecky Ὀδυσσεύς) je hrdina řecké mytologie a jako Ulixes (později i Ulysses) vystupuje též v mytologii římské. Tvoří ústřední postavu Homérova eposu Odysseia, která vypráví o jeho desetiletém bloudění na cestě domů z trojské války, vyhrané díky Odysseovu nápadu s trójským koněm.

A kde zemřel achilles?

To rozlítilo Achilla, který se vrátil do války a zahnal Trójany až k hradbám. Zde v souboji zabil i Héktora. Následně jej však do paty trefil Paris, který byl zbaběle skrytý v křoví. Na tato zranění hrdina zemřel a Řekové se v panice stáhli.
Kdo Strelil Achilla?
Ajax přežije i statečného Achilla, o jehož zbroj následně zápasí s Odysseem, který ji lstí nakonec i získá. Ajax je z toho následně natolik rozzuřený, že ve své zběsilosti zabije několik ovcí a býků, z čehož je pak natolik zkroušený, že se sám proklál mečem.

Související článek

Jak se jmenoval první československý počítač?

V Československu byl vyroben první počítač s vlastním napájením. Fungoval v 60. letech. Byl to experiment. Základem počítače bylo relé.

Kdo zabil Patrokla?

Jen jednou mu osud dopřál, aby bojoval v čele vojska – když se Achilleus pro hněv neúčastnil bitvy, vypůjčil si jeho zbroj a zahnal Trójany od lodí až k městu. V tomto boji však zahynul zrádným zásahem boha Apollóna, který ho udeřil zezadu a rozepnul mu brnění, takže ho Trójan Euforbos proklál.
Jak se skloňuje Achilles?
skloňováníEditovat
Substantivumsingulárplurál
akuzativAchilla-
vokativAchille-
lokálAchillovi / Achillu-
instrumentálAchillem-
3 další řádky

A kdo zabil krále agamemnona?

Po návratu do Mykén byl zavražděn svou manželkou Klytaimnéstrou a jejím milencem Aigisthem. Pomstu na obou později vykonal syn Orestés.
Jak se jmenoval král který vládl ve městě Troja?
Ve městě Trója vládl král jménem Priamos.

A kdo to byl agamemnon?

V řecké mytologii je Agamemnón syn mykénského krále Átrea a jeho manželky Áeropé. Byl králem v Mykénách a vůdčí postavou Trojské války.

By Colombi

Similar articles

Na co je doména? :: Kde se odehrála Trojská válka?
Užitečné odkazy