Domovská stránka > K > Kde Se Odehrála Trojská Válka?

Kde se odehrála Trojská válka?

Trója je legendární město ležící na severozápadě dnešního Turecka, jihozápadně od Dardanel pod horou Ida. Dnes se na něj však spíše hledí jako na archeologickou lokalitu, tradičně považovanou za dějiště tzv. trójské války.

Přečtěte si více

Související článek

Jak probíhá válka na Ukrajině?

Při bombardování vojenské základny v ukrajinském městě Javoriv ruskou armádou byli zraněni čtyři lidé. Informoval o tom gubernátor Lvova. Ruské jednotky vypálily na Javoriv šest raket, z nichž čtyři zasáhly vojenskou základnu.

A kdy byla trója?

Byla dlouho neznámá a objevená až v roce 1997. Prý byla vysekaná už ve třetím tisíciletí před naším letopočtem, tzn. dávno před trojskou válkou (ta asi probíhala plus mínus kolem roku mínus 1200).
Někdo se také může ptát, jaká byla příčina trojské války?
Dle Homéra byl důvodem Trojské války únos krásné Heleny, dcery spartského krále Tyndarea, které se zmocnil Paris. Helena si jako svého budoucího muže, a tím i budoucího krále Sparty, vybrala nejbohatšího z Achájců Meneláa. Paris byl zatracený syn krále Priama a jeho ženy Hekabé.

Jak dlouho trvalo obléhání Tróje?

Z řeckého přístavu Aulida vyrazili směrem k Tóje, kde vytáhli lodě na břeh a kolem nich vybudovali vojenský tábor s příkopem i hradbami a celých 9 let obléhali město Tróju a plenily okolní vsi. Samotná Trója odolávala především díky pevným hradbám.
Lidé se také ptají, odkud pocházel achilles?
Achilleus (řecky Ἀχιλλεύς) nebo Achilles (z latinské varianty Achillēs) je postava z řecké mytologie.
...
Achilles
RodičePéleus a Thetis
Funkceking of Myrmidons
multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Související článek

Kdy bude třetí světová válka?

V souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu se spekuluje o možné 3. světové válce.

Kde vládl král Meneláos?

Meneláos (starořecky Μενέλαος, latinsky Menelaus) je v řecké mytologii syn Átrea a Áeropé, král Sparty a manžel nejkrásnější ženy Heleny.
Pokud jde o toto, kdy byla objevena trója?
Přesně určit polohu Tróje, nebo dokonce uspokojivě dokázat její existenci se podařilo až na konci 19. století. Rokem 1870 začal totiž na Hissarliku první archeologické výkopy hlavní objevitel Tróje Heinrich Schliemann a zasvětil jim celý život.

A další otázka, kdo objevil tróju a kde trója ležela?

Jeho práce ale dodnes vyvolává kontroverze. Před 150 lety začal německý podnikatel Heinrich Schliemann s vykopávkami na místě, kde podle něj stála starověká Trója. Přes výsměch okolí se mu podařilo objevit základy rovnou několika měst.
Když to vezmeme v úvahu, proč se trója jmenuje trója?
Odpověď Dobrý den, název Troja původně příslušel pouze zámku, postavenému v letech 1683-1692 Václavem Vojtěchem hrabětem ze Šternberka. Název byl motivován antickým sousoším, které se nachází na schodišti do zahrady. Sousoší s trojskou válkou nesouviselo, jednalo se nejspíše o volnou inspiraci.

Jak dlouho trvá Trojská válka?

Trojská válka trvala 10 let. Cestou zpět domu ovšem Odysseus zažil dalších deset let plavby po moři.

By Frick

Similar articles

  • Jak Trojská válka skončila?

    Obyvatelé Tróje dostali od Řeků dřevěného koně. Homérova "Iliada" a "Odyssea" vyprávějí o poslední části války a Odysseově osudu po jejím skončení.

Jak se jmenoval král Tróje? :: Co je to SCP nadace?
Užitečné odkazy