Domovská stránka > K > Kdy Byla Trója?

Kdy byla Trója?

Byla dlouho neznámá a objevená až v roce 1997. Prý byla vysekaná už ve třetím tisíciletí před naším letopočtem, tzn. dávno před trojskou válkou (ta asi probíhala plus mínus kolem roku mínus 1200).

Přečtěte si více

Související článek

Kdy byla objevena elektrika?

Elektřina je jedním z mladších oborů fyziky. William Gilbert pojmenoval elektrické jevy tak, jak je známe dnes. První použitelný zdroj stálého elektrického proudu byl nalezen v roce 1800.

A kdo bojoval u tróje?

Děj se odehrává v okolí Tróji. V příběhu spolu bojují dvě národy: Achájové (Řekové – včetně Sparty a Mykén) a Trójané (Obyvatelé severozápadu Malé Asie). Spor mezi nimi vznikne, když syn Trójského krále unese Helenu, nejkrásnější ženu na světě.
Navíc, kdo měl být zkázou pro tróju v eposu ilias?
Paris byl zatracený syn krále Priama a jeho ženy Hekabé. Ihned po narození měl být usmrcen, protože ve věštbě stálo, že se stane zkázou nejen své rodiny, ale celé Tróje. Rodiče jej ale nedokázali zabít, a tak byl odvezen z města, kde jej vychoval správce stád Agelaos.

Můžete se také zeptat, kdo zalozil tróju?

Za hlavního objevitele bájného města Trója je považován německý obchodník a amatérský archeolog Heinrich Schliemann, který Tróji zasvětil celý svůj život.
Lidé se také ptají, jak byla objevena trója?
Před 150 lety začal německý podnikatel Heinrich Schliemann s vykopávkami na místě, kde podle něj stála starověká Trója. Přes výsměch okolí se mu podařilo objevit základy rovnou několika měst.

Související článek

Která sociální síť byla spuštěna v roce 2003?

Psát začal v roce 2003 Skupina lidí, kteří pracovali na Friendsteru, se rozhodla opustit společnost a založit vlastní projekt. Po pouhých deseti dnech vývoje byla sociální síť s názvem MySpace a mottem Prostor pro přátele slavnostně představena celé internetové komunitě.

Někdo se také může ptát, proč se trója jmenuje trója?

Odpověď Dobrý den, název Troja původně příslušel pouze zámku, postavenému v letech 1683-1692 Václavem Vojtěchem hrabětem ze Šternberka. Název byl motivován antickým sousoším, které se nachází na schodišti do zahrady. Sousoší s trojskou válkou nesouviselo, jednalo se nejspíše o volnou inspiraci.
A další otázka, jak se jmenoval král tróje?
Priamos byl králem spravedlivým, zbožným, byl šlechetný i statečný. Přivedl Tróju k velikému rozmachu a slávě, bylo to veliké a hrdé město, obehnané vysokými hradbami.

Navíc, kdo zabil achilla?

Jistěže všichni víme, že pata byla jediná zranitelná část hrdinova těla. Většina z nás si navíc vzpomene, že podle bájí zabil Achilla šíp, který vystřelil trojský princ Paris; aby smrtící střela neminula cíl, řídil ji bůh Apollon, fanda Trójanů.
Jak skončil Paris?
Paris sám ve válce zahynul, stejně tak jeho rodiče a všichni jeho bratři. Přesto však ještě dosáhl velké slávy, když svým šípem zabil Achilla, největšího řeckého reka.

Odkud pocházel Achilles?

Achilleus (řecky Ἀχιλλεύς) nebo Achilles (z latinské varianty Achillēs) je postava z řecké mytologie.
...
Achilles
RodičePéleus a Thetis
Funkceking of Myrmidons
multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

By Becca

Similar articles

Jak dlouho se vracel Odysseus domů z trójské války? :: Co vrací funkce Print?
Užitečné odkazy