Domovská stránka > K > Kde Je Troja?

Kde je Troja?

Trója (anglicky Troy, chetitsky Truwisa, řecky Τροία, Τρῳάς, Τροίη, Ίλιον, latinsky Trōia nebo Īlium, turecky Truva nebo Troia) bylo jednak skutečné, jednak bájné město na území dnešního Turecka v západní Malé Asii. Přesné umístění je na západním pobřeží v kraji zvaném Troas, pahorek Hisarlik.

Přečtěte si více

Související článek

Kdy byla Trója?

Dlouho se o tom nevědělo. Ve třetím tisíciletí př. n. l. se uvádí, že bylo vykopáno.

Lidé se také ptají, jak dlouho trvala trojská válka?

Trójská válka je legendární, deset let trvající dobývání maloasijského města Tróje řeckými bojovníky vedenými mykénským králem Agamemnónem. Řekové se do války vypravili poté, co syn trójského krále Paris unesl Helenu, manželku spartského krále Meneláa.
Kdo to byl Achilleus?
Achilleus (řecky Ἀχιλλεύς) nebo Achilles (z latinské varianty Achillēs) je postava z řecké mytologie. Proslavil se zejména účastí v trójské válce, v níž byl podle podání v Homérově Iliadě jednou z centrálních postav a nejlepším válečníkem.

Lidé se také ptají, jak odstranit vir?

Jak odstranit vir z počítače?
  1. V hlavním okně programu klikněte na záložku Kontrola počítače.
  2. Klikněte na možnost Provést kontrolu pro zahájení kontroly počítače.
  3. Pokud chcete zkontrolovat pouze vybranou část disku, klikněte na Volitelná kontrola a vyberte cíle, které chcete ověřit na přítomnost virů.
Lidé se také ptají, jak se zbavit malware?
Moderní bezpečnostní programy dokáží odstranit malware z počítače i telefonu s Androidem nebo internetových prohlížečů. V první řadě si nainstalujte antivirový program určený pro váš operační systém a spusťte detekci. Bezpečnostní programy malware snadno odhalí a zbaví se jej.

Jak odstranit vir z emailu?

Antimalware je základ. Základním a nejúčinnějším způsobem ochrany proti virům v e-mailech je antimalwarový nástroj. Ten by měl být nainstalován na každém počítači, ať už je to PC, nebo například Mac. Nejúčinnější však je, pokud je instalován přímo na poštovním serveru.
Lidé se také ptají, jak se šíří počítačový virus?
Viry se nejčastěji šíří např. přes sociální sítě. Stačí si otevřít škodlivý odkaz, který ti někdo (třeba jen omylem) poslal, a můžeš se dostat na stránku, ze které se ti do počítače automaticky stáhne zavirovaný soubor. Viry se mohou šířit také přes webový prohlížeč, jako je třeba Google Chrome nebo Microsoft Edge.

Když to vezmeme v úvahu, kde vznikl prvni pocitacovy vir?

První počítačový virus vyvinuli v lednu 1986 v Pákistánu bratři Basit Farooq Alvi a Amjad Farooq Alvi, kteří vlastnili softwarovou firmu. Vir neměl nijak škodit. Právě naopak. Původně byl navržený tak, aby bratry chránil před nelegálními kopiemi jejich softwaru na disketách.
Kdy se objevil prvni virus?
První skutečný vir, který mohl nějak uškodit, naprogramovali v roce 1986 bratři Basid a Amjad Farooq Alvi, pojmenovali jej Brain (mozek). Objevil se 19. ledna 1986. Sice útočil jen na určitou část disku, ale na starších počítačích způsobil větší škody.

Jak někomu poslat vír do mobilu?

Většina z virů se šíří přes zařízení bezdrátového přenosu dat – BlueTooth. Virus si v mobilu sám aktivuje BlueTooth a snaží se v rámci dosahu najít jiný mobil, na který se pak právě přes BlueTooth nakopíruje. Ovšem pro samotnou instalaci viru je nutný souhlas majitele mobilního telefonu.

By Kathye Wass

Jak odstranit vir z iPadu? :: Co dělá Trojan virus?
Užitečné odkazy