Domovská stránka > J > Jak Dlouho Se Vracel Odysseus Domů Z Trójské Války?

Jak dlouho se vracel Odysseus domů z trójské války?

Odysseus (řecky Ὀδυσσεύς) je hrdina řecké mytologie a jako Ulixes (později i Ulysses) vystupuje též v mytologii římské. Tvoří ústřední postavu Homérova eposu Odysseia, která vypráví o jeho desetiletém bloudění na cestě domů z trojské války, vyhrané díky Odysseovu nápadu s trójským koněm.

Přečtěte si více

Související článek

Jak dlouho bude podpora iPhone 7?

Možnost stáhnout nejnovější aktualizační balíček stále nabízí pět let starý Apple iPhone 7.

A další otázka, kdo vymyslel lest s trojským koněm?

Tehdy navrhl Odysseus, aby se pokusili Tróju dobýt lstí. Navrhl postavit velkého dřevěného koně, v němž se ukryjí vybraní bojovníci. Tohoto koně potom dostat za nedobytné hradby města. Je třeba říci, že za autora nápadu bývá považován také věštec Kalchás či věštec Prylis (jemu tu myšlenku vnukla sama Athéna).
Navíc, kde se převážně odehrává dej eposu ilias?
Název Iliady pochází od města Tróje (též Ílion, Ílium; podle zakladatele města Íla, syna Tróova). Epos přímo líčí pouze padesát jedna dní z desátého roku obléhání Tróje.

Kdo psal o trojské válce?

Trójská válka, převyprávěná klasicky dle Homéra, patří k literarárním klasikám západního světa. Nyní vám vylíčíme události, které vedly k pádu Tróje, tak je líčí pověsti a popisuje Homér.
Následně, jak došlo k objevu krále priama?
Amatérský německý archeolog budil dojem snílka, který slepě věří Homérovým spisům. Město však nakonec vykopal a učinil i další nálezy. V Tróji Schliemann před 140 lety, 31. května 1873, našel také bájný poklad krále Priama.

Související článek

Jak dlouho vydrží data?

Důležitá data jsou obvykle uložena na pevných discích. Jejich životnost se pohybuje kolem deseti let.

Čím se proslavil Schliemann?

Heinrich Schliemann, celým jménem Johann Ludwig Heinrich Julius Schliemann (6. ledna 1822, Neubukow – 26. prosince 1890, Neapol), byl německý podnikatel, obchodník a archeolog. Pátral na severozápadě Malé Asie a podle popisů krajiny v Homérově eposu Ilias (Iliada) nalezl legendární město Trója a později i Mykény.
Někdo se také může ptát, jak se jmenoval trójský princ který prohrál boj s achilleem?
Hektór sešikoval své muže, postavil se Patroklovi a v lítém boji ho zabil. Achilleus zuřivě vytáhl do boje, rozehnal trojské vojsko a chtěl se vrhnout hlavní branou do města. Nikdo si netroufal se proti němu postavit. Hektór statečně vyšel před bránu a vyzval Achillea k boji na život a na smrt.

Můžete se také zeptat, kdo to byl patroklos?

Patroklos (řecky Πάτροκλος sláva otcova) je postava z řecké mytologie, syn hrdiny Menoitia z Opuntu. Patroklos byl Achillovým nejvěrnějším přítelem (homérovská tradice o jiném než přátelském vztahu nehovoří, někteří pozdější řečtí autoři vyvozují, že se mohlo jednat i o vztah sexuální).
Někdo se také může ptát, kdo to byl helena?
Byla manželkou krále Meneláa Spartského, ale byla unesena trójským princem Paridem, kterému ji po Paridovu soudu přislíbila bohyně Afrodité, tato událost byla příčinou Trójské války. Po Paridově smrti se stala manželkou jeho bratra Déifoba, ale po válce se navrátila k Meneláovi a žila s ním až do smrti.

Kde žil Achilles?

Dle pověstí koupala matka malého Achilla v podsvětí v řece Styx, podle jiné verze jej zase potírala ambrózií a zakalovala nad ohněm. Jednoho dne ale toto uviděl Péleus a vyhnal Thetis. Achillovi tak zůstalo jediné nechráněné místo na těle, a to jeho pata. Od mládí jej vychovával kentaur Cheirón.

By Gora

Similar articles

Kde má Kós hnízdo? :: Kdy byla Trója?
Užitečné odkazy