Domovská stránka > K > Kdy Byla Vynalezena Wi-Fi?

Kdy byla vynalezena Wi-Fi?

1971 – Vznikl na Havaji síťový systém zvaný ALOHA, který položil základy pro další vývoj rádiové komunikace a později i vzniku WiFi sítí. První verze protokolu, na které WiFi fungovala, byla představena až v roce 1997.

Přečtěte si více

Související článek

Kdy byla objevena elektrika?

Elektřina je jedním z mladších oborů fyziky. William Gilbert pojmenoval elektrické jevy tak, jak je známe dnes. První použitelný zdroj stálého elektrického proudu byl nalezen v roce 1800.

Když to vezmeme v úvahu, jak funguje www?

WWW umožňuje přenos hypertextových souborů=webových stránek. Funguje na principu klient/server. To znamená: dokumenty jsou uloženy na serverech, ostatní počítače (třeba ten váš) posílají serverům požadavky na dokumenty=stránky, a servery jim vyžádané stránky posílají zpět.
Jaká zařízení potřebujeme k připojení na Internet?
K tomu, abyste mohli využít výhody pevného internetu, budete potřebovat kromě samotné přípojky také modem. Vybírejte nejlépe s Wi-Fi routerem. Nabízí kromě možnosti bezpečného připojení přes kabel i pomocí bezdrátové Wi-Fi sítě. Tento pevný internet na doma je výrazně stabilnější než Wi-Fi či mobilní internet.

Co vidí isp?

Pokud používáte e-mailovou schránku, která nevyužívá šifrování ve formátu „Transport Layer Security" (TLS), Váš ISP pravděpodobně vidí obsah všech Vašich mailů. Používejte schránku, která využívá TLS šifrování (často označované také jako STARTTLS) zároveň s HTTPS formátem a platnými SSL certifikáty.
Pokud jde o toto, jak vzniká internet?
Dějiny internetu jsou spojeny se vznikem počítačů (po roce 1945) a následně počítačových sítí, které jim umožnily vzájemně komunikovat. Přímým impulzem byla studená válka (od roku 1947 mezi USA a SSSR), kde protivníkům hrozilo masívní ničení komunikační infrastruktury jadernými zbraněmi.

Související článek

Která sociální síť byla spuštěna v roce 2003?

Psát začal v roce 2003 Skupina lidí, kteří pracovali na Friendsteru, se rozhodla opustit společnost a založit vlastní projekt. Po pouhých deseti dnech vývoje byla sociální síť s názvem MySpace a mottem Prostor pro přátele slavnostně představena celé internetové komunitě.

Kdy vyšel Internet?

Může to být třeba 1. září 1969, kdy byla spuštěna zárodečná síť ARPAnet, ze které se posléze vyvinul Internet. Pak by byl Internet podstatně starší a letos by mu bylo již 44 let. Další možností je zařadit vznik Internetu do roku 1974, kdy toto jméno poprvé zaznělo.
Někdo se také může ptát, kde a kdy se poprvé objevil internet?
srpna 1969 na Stanford a 1. října na UCLA v Los Angeles. Historicky první zpráva ARPANETu byla odeslána už 29.

A co je internet a jak funguje?

Internet konkrétní i abstraktní

Můžeme se tedy shodnout na tom, že internet je síť - respektive "síť sítí". Oficiálně se to popisuje jako celosvětová síť propojující všechny kontinenty, státy a města tak, že jakýkoliv počítač může kdykoliv komunikovat s jakýmkoliv jiným počítačem, ať je kdekoliv na planetě.
Lidé se také ptají, kdy vznikla první počítačová síť?
Tehdy, 2. září 1969, šlo ale jen o první z mnoha experimentů. V laboratoři na Kalifornské univerzitě nikdo ten den netušil, jaký fenomén právě vzniká. Tehdejší pokus o první počítačovou síť nesl název Arpanet, podle americké Agentury ministerstva obrany pro výzkumné účely (ARPA).

Lidé se také ptají, ve kterém státě byla zprovozněna síť nesoucí název arpanet?

Co je ARPANET

Termín ARPANET je akronym od Advanced Research Projects Agency Network, což byl název grantové agentury ministerstva obrany USA, který ARPANET v začátcích finančně podporovala. ARPANET je veledůležitým mezníkem pro práci dnešního Internetu, protože stojí na jeho samotném historickém začátku.

By Lillywhite

Similar articles

Co je to dodekafonie? :: Jak nastavit IMAP?
Užitečné odkazy