Domovská stránka > K > Kde Najdu Datovou Schránku?

Kde najdu datovou schránku?

Seznam datových schránek a jejich držitelů najdete na adrese seznam.gov.cz. V seznamu datových schránek můžete vyhledat fyzické osoby, podnikající fyzické osoby (živnostníky), právnické osoby, úřady a orgány veřejné moci, které mají zřízenou a zpřístupněnou datovou schránku.

Přečtěte si více

Související článek

Kde najdu heslo IMAP?

Existují 2 odpovědi. Toto je heslo k vaší e-mailové schránce. Pokud ho neznáte, můžete si v administraci zákazníka nastavit nové.

Jak dlouho trvá doručení do datové schránky?

Zpráva se považuje za doručenou okamžikem, kdy se uživatel s oprávněním číst zprávu přihlásí k datové schránce (tedy ještě aniž by datovou zprávu otevřel). Pokud se tak nestane, je zpráva považována za doručenou desátým dnem po dodání zprávy do datové schránky (tzv.
Navíc, jak získat doručenku z datové schránky?
Zobrazit podací razítko – v detailu zprávy zobrazit sekci s informacemi o podacím razítku, které do zprávy vkládá systém při podání. Zkonvertovat doručenku – doručenku v PDF podobě lze odeslat do úschovny Czech POINT, kde si pak můžete do 30 dnů vyzvednout zkonvertovanou doručenku v listinné podobě.

Jak se poprvé přihlásit do datové schránky?

Do klientského portálu Datových schránek je možné se přihlásit pomocí uživatelského jména a přístupového hesla. Tyto údaje jste získali při zřízení datové schránky či účtu k ní; heslo je nutno změnit při prvním přihlášení.
Jak se přihlásit do datové schránky přes bankovní identitu?
Pokud se již zapojila i vaše banka, můžete se do datové schránky přihlašovat stejně, jako se hlásíte do internetového bankovnictví. Tento způsob označujeme jako bankovní identita nebo také BankID, viz stránky České bankovní asociace. Jednotlivé banky se ke službám eIDENTITA.CZ připojují postupně.

Související článek

Kde najdu push notifikace?

V telefonu nebo tabletu můžete povolit a blokovat oznámení z webových stránek. Nastavení je třeba zapnout nebo vypnout v horní části stránky.

Kde najdu číslo své datové schránky?

Ve sloupci Informace o schránce najdete základní informace o schránce, ke které přistupujete (ID, typ schránky a název). V okně zobrazené informace závisí na typu schránky.
Kdo má přístup do datové schránky?
Kdo má přístup do datové schránky

K přístupu do datové schránky právnické osoby je oprávněn statutární orgán právnické osoby, člen statutárního orgánu právnické osoby nebo vedoucí organizační složky podniku zahraniční právnické osoby zapsané v obchodním rejstříku, pro něž byla datová schránky zřízena.

A kdo má datovou schránku?

Datová schránka je povinná pro orgány státní moci a právnické osoby zapsané v obchodním rejstříku, dobrovolná je pro většinu podnikajících fyzických osob, zřídit si ji mohou i nepodnikající fyzické osoby. Některá data mohou pocházet z datové položky.
Následně, jak dlouho trvá založení datové schránky?
Zřízení datové schránky trvá několik dní, pak vám přijdou na e-mail, nebo poštou (podle toho, jakou variantu při podání žádosti zvolíte) přístupové údaje. Přístupové heslo je potřeba při prvním přihlášení do datové schránky změnit. Standardně se pak heslo mění každých devadesát dní.

Co se doručuje do datové schránky?

Úřady mají povinnost primárně doručovat dokumenty každé fyzické osobě, podnikající fyzické osobě nebo právnické osobě do jejich zpřístupněných datových schránek. Do datové schránky ale úřady nemusí dokument doručit, pokud to povaha dokumentu neumožní, anebo se dokument doručuje veřejnou vyhláškou nebo přímo na místě.

By Laurie Gnas

Similar articles

Jak zjistím že mi přišla zpráva do datové schránky? :: Jak přeposlat dopis?
Užitečné odkazy