Domovská stránka > J > Jak Přeposlat Dopis?

Jak přeposlat dopis?

Adresát může požádat o dosílku telefonicky. Stačí zavolat na ukládací poštu a domluvit se na doslání dopisu na jinou adresu. Za rozumnější způsob ale považuji podání žádosti o doslání konkrétní zásilky prostřednictvím elektronické podatelny na webových stránkách České pošty.

Přečtěte si více

Související článek

Jak preposlat více emailu?

Zajímavým řešením Gmailu je připojování e-mailů k novým zprávám. Najděte e-mail, klikněte na něj, přepošlete ho a opakujte, dokud nezískáte vše, co potřebujete.

Někdo se také může ptát, jak upevnit poštovní schránku?

Hmoždinku stačí připevnit aku šroubovákem s šroubovacím nástavcem Torx 40 a stejně dobře jako poštovní schránku s ní upevníte i zvonky, firemní tabulky nebo domovní čísla. Tip!
Jak si vyrobit poštovní schránku?
Použijte papír nebo karton. Načrtněte a vystřihněte dvě šablony v minimální velikosti A4, které budou tvořit protější strany schránky. Následně nakreslete dvě boční strany a vrchní a spodní. Šablony přiložte na prkno, obkreslete tužkou a vyřežte pomocí přímočaré pily.

Jak označit schránku?

Schránku můžete mít za 1. označenou jménem a příjmením, za 2. nebo jenom příjmením, 3. není-li v místě schránka označená, je možné s ohledem na skutečnosti předpokládat, že ji zřídil adresát.
Na co je poštovní poukázka B?
Poštovní poukázka B

Je určena k výplatě poukázané peněžní částky příjemci v hotovosti. Odesílatel uhradí poukázanou peněžní částku převodem z bankovního účtu. Údaje o platbě lze předat poště buď písemnou formou na podacím dokladu nebo předáním dat elektronickou formou (e-mail, flash disk atd.).

Související článek

Jak přeposlat email?

Zprávy můžete přeposílat z účtu Gmail v počítači. Ozubené kolečko je vpravo nahoře. Zadejte e-mailovou adresu, na kterou chcete zprávy přeposílat.

Jak poslat obyčejné psaní?

Níže naleznete tabulku, kde přehledně shrnujeme ceny za obyčejné psaní. K jeho poslání není třeba vyplňovat žádný podací lístek, zkrátka na obálku napíšete odesílatele a adresáta a pro dopis do 50 g nalepíte známku A za 19 Kč. Pro težší dopisy stačí nalepit známky v odpovídající hodnotě nebo vše vyřešit u okýnka.
Co znamená adresát má PO Box?
Post Office Box) je zamykatelná poštovní přihrádka umístěná na poště. O pronájem P. O. BOXu může požádat právnická i fyzická osoba na kterékoliv poště, která je jimi vybavena. Adresátům, kteří P. O. BOX užívají, slouží k osobnímu vyzvedávání zásilek na poště bez čekání a v libovolném čase otevírací doby pošty.

A další otázka, kolik stojí schránka na poště?

O pronájem žádá tak, že na poště vyplní tiskopis," vysvětluje mluvčí. Poplatek za užívání schránky se pohybuje v řádu stokorun. „Platí se podle aktuálního ceníku České pošty, a to buď čtvrtletně, nebo ročně.
Co to je poste restante?
Poste restante je možný druh poštovní adresy. Napíše-li se do adresy „poste restante", znamená to, že zásilka nebude doručena na adresátovu adresu. Zůstane na cílové poště, kde si ji potom adresát, po předložení dokladu totožnosti, sám vyzvedne.

A jakou koupit poštovní známku?

Můžete si zakoupit 3 druhy písmenových známek pro obálku/pohlednici/korespondenční lístek:
  • typu A – pro obyčejné psaní v ČR do 50 g – namísto známky za 19 Kč , původně 16 Kč
  • typu E – pro obyčejné psaní v EU – namísto známky za 35 Kč, původně 32 Kč

By Olethea Schwanke

Similar articles

Kde najdu datovou schránku? :: Jak najít poštovní schránku?
Užitečné odkazy