Domovská stránka > J > Jak Se Dělí Víno Podle Obsahu Cukru?

Jak se dělí víno podle obsahu cukru?

Šumivá a perlivá vína
  • — méně než 3 g cukru/litr (cukr nebyl po druhotném kvašení dodán)
  • — obsah cukru mezi 0 až 6 g/litr.
  • — obsah cukru nižší než 12 g/litr.
  • — obsah cukru mezi 12 až 17 g/litr.
  • — obsah cukru mezi 17 až 32 g cukru/litr.
  • — obsah cukru mezi 32 až 50 g/litr.
  • — obsah cukru je vyšší než 50 g cukru/litr.

Přečtěte si více

Související článek

Jak najít iphone podle IMEI?

Nejprve je třeba použít webový prohlížeč k navigaci. Po zadání sériového čísla do textového pole spusťte vyhledávání kliknutím na ikonu lupy.

A další otázka, jak se doslazuje víno?

Pozor! Samotné doslazování provádíme až v odkaleném moštu. Můžeme jej dosladit buď najednou, mošt se s náporem cukru srovná jen jednou a pak lépe kvasí, nebo nadvakrát. Pomalejší doslazování má lepší vliv na aromatiku vína, může se však stát, že druhá várka přibrzdí kvašení a cukr tak důkladně neprokvasí.
Co je to výběr z hroznů?
Výběrem z hroznů označujeme ve vinařské terminologii jednu z jakostních tříd vína. Jedná se vlastně o název přívlastkového vína, které je vyrobeno z hroznů zrajících na 24 – 27 °NM. Vína mívají vyšší obsah alkoholu a obsah zbytkového cukru. Jedná se také o vína plná, extraktivní.

Někdo se také může ptát, co to je stolní víno?

Stolní víno, resp.

Jedná se o nejnižší kategorii vín, pro kterou musí být splněna cukernatost hroznů minimálně 11° ČNM (český normalizovaný moštoměr). U této kategorie vín je zakázáno je označovat ročníkem, odrůdou či dalšími informacemi podobného typu (vinařská obec či oblast, trať nebo jiný zeměpisný název).
Co to je kabinetní víno?
„Kabinetní víno" je označení pro lehčí a sušší jakostní víno s přívlastkem. Tato vína musí přesahovat 19 °NM (normovaného moštoměru), který je ukazatelem podílu cukru ve víně.

Související článek

Jak najit zarizeni podle IP adresy?

K tomuto účelu existují různé programy. Provádí se skenování sítě nebo internetu. Pokud zjistí, že v místní síti něco je, vytvoří seznam všech adres.

Lidé se také ptají, jak poznat sladke víno?

Aby bylo víno možné označit jako sladké, musí obsahovat alespoň 45 gramů zbytkového cukru na litr. Tedy dost na to, aby rozdíl mezi polosuchým a sladkým vínem rozpoznal i nezkušený konzument. Sladká vína jsou zpravidla vyráběna z velmi sladkých, tj. dlouho uzrálých hroznů.
Pokud jde o toto, kolik promile má víno?
Obsah alkoholu v alkoholických nápojích - pivo, víno, destiláty
OBSAH ALKOHOLU V NÁPOJÍCH
NÁZEVOBSAH ALKOHOLU (%)MNOŽSTVÍ ALKOHOLU (g)
víno 2dl12%19
sherry 0.5dl20%8
whisky 0.5dl40%16
2 další řádky

Co je Polosladke víno?

Polosladká vína řadíme do této kategorie podle obsahu zbytkového cukru, který je větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína polosuchá, ale dosahuje nejvýše 45 g na 1 litr. A to je důvod proč nezaměňovat polosuchá vína s těmi polosladkými. Polosladká vína jsou velmi preferovaná hlavně ženami.
Někdo se také může ptát, co to znamená přívlastková vína?
Přívlastková vína jsou nejvyšší tuzemskou kategorií vín. Z veškeré výroby v Česku zaujímají pouze 10 %. Smí se vyrábět maximálně ze tří odrůd, jejichž hrozny byly sklizeny ve vinicích jedné vinařské podoblasti. Výroba vína musí probíhat ve stejné vinařské oblasti.

Někdo se také může ptát, co je to víno?

Víno je nápoj získaný úplným nebo částečným alkoholovým kvašením čerstvých rozdrcených nebo nerozdrcených vinných hroznů nebo hroznového moštu (definice Mezinárodní organizace pro révu a víno – OIV). Obsah alkoholu ve víně musí být vyšší než 8,5 objemových procent.

By Kenyon

Similar articles

Co znamená Cat 6? :: Co je CHZO?
Užitečné odkazy