Domovská stránka > J > Jak Vzniklo Podání Ruky?

Jak vzniklo podání ruky?

Historie. První artefakty zobrazující podání ruky pocházejí z 5. století před n. l., ale lze se domnívat, že podání ruky pochází již z pravěku. Podle různých zdrojů je podání ruky gestem míru, které mělo oběma účastníkům ukázat, že jejich protějšek nemá v ruce zbraň.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vzniklo slovo manžel?

Praslovanské singulár *malena, které se chápe jako složenina s významem muž a žena, je jednou z nejčastějších odvozenin.

Můžete se také zeptat, kdy se podava levá ruka?

Je obecně známo a přijímáno, že při vítání nebo loučení nabízí pravou ruku k pozdravu osoba společensky významnější, člověk dospělý nebo jen starší. Podání ruky levé je považováno za projev nevychovanosti, společenského odstupu, vzdoru nebo dokonce nepřátelství.
Co znamená pevny stisk ruky?
Připomíná, že někteří nejistí lidé, od kterých by se čekalo, že budou ruku podávat jako „leklou rybu", se snaží svoji pasivitu naopak přerazit agresivním stiskem. Někdo se podle poučky „silný stisk rovná se silná osobnost" snaží „drtit kosti" dokonce vědomě.

A kdo jako první podává ruku?

Při pozdravu si obvykle podáváme i ruku. Z hlediska etikety je situace trochu složitější při setkání osob opačného pohlaví. Pravidla totiž říkají, že zatímco muž jako první zdraví, žena jako první ruku podává. „Muž jenom pozdraví a čeká, zda mu žena podá ruku.
Jakou rukou se podava ruka?
Při podání ruky se díváme protistraně do očí, tváříme se přívětivě a podáváme ruku pravou ve svislé poloze, až když jsme v dostatečné vzájemné blízkosti (ideální vzdálenost 60-70 cm). Ruka musí být čistá a nezpocená, pokud je tomu jinak, musíme se omluvit, že bohužel ke stavu své dlaně nemůžeme ruku nabídnout.

Související článek

Kdy vzniklo MP3?

ISO/IEC 11172-3 je standard pro příponu souboru mp3.

Jak se Zdravime?

Usmějte se. To je vynikající nápad! Úsměv je možná tím nejlepším, co máme v arzenálu neverbálních pozdravů k dispozici. Je nositelem pozitivní energie a existují studie, že usmívající lidé se nám zdají půvabnější a sympatičtější.
Proč si skauti podávají levou ruku?
Skautské podání ruky

Podává se levá ruka a malíčky zaklesnou do sebe. Oddělené tři prsty mají podobný význam jako u pozdravu. Zaklesnutý malíček symbolizuje pevnost přátelství. Podává se levá, protože je blíže k srdci.

Lidé se také ptají, kterou ruku si podávají skauti při setkání?

Lidé si většinou podávají pravou ruku, což je starobilý zvyk a znamená, že toho, s kým si podávám ruku, mám rád, že si ho vážím, že je to můj přítel a kamarád. Vlčata, Světlušky, Skauti, Skautky.... si podávají levou ruku.
A další otázka, co vypovida stisk ruky?
Určitě jsme měli nepříjemný pocit, když nám někdo třásl rukou hodně dlouho. Naopak i velmi krátký stisk může být nepříjemný a může vypovídat o nedostatku nadšení, zájmu, trpělivosti nebo času.

Co o váš prozradi stisk ruky?

Stisk ruky může být velmi různý, od mdlého přitisknutí až po ocelový stisk. Přitom o člověku prozrazuje řadu věcí. Slabý stisk je ukazatelem chabého zdraví i chatrného psychického stavu, často doprovází obezitu a odborníci ho považují za příznak zvýšeného rizika úmrtí.

By Tollmann Wojewoda

Similar articles

  • Jak vzniklo cinske pismo?

    Nejdéle používaným písmem na světě je čínské písmo. Původ písma Cangjie je popsán v legendě. Podle jedné verze legendy byly čínské znaky vynalezeny, když Cangjie vynalezl čínské písmo.

  • Kdy vzniklo 3D?

    Historie. V roce 1986 si Chuck Hull nechal patentovat technologii stereolitografie a tehdy se začaly objevovat počátky technologie 3D tisku. Trojrozměrný laserový tisk využívá UV laser a tekutý fotopolymer.

  • Kdy vzniklo hláskové písmo?

    K vynálezu abecedního písma došlo ve 2. tisíciletí př. n. l.

  • Jak vzniklo jméno?

    Jazykový relikt nebo památka, která zachycuje dřívější stav jazyka, jsou názvy utvořené z archaických slov. Vznik jmen poznamenávají historické události. Německých jmen je mnoho.

  • Jak vzniklo slovo?
  • Jak vzniklo slovo Internet?
  • Kde vzniklo CD?
Jak na pevný stisk? :: Jak pádlovat na lodi?
Užitečné odkazy