Domovská stránka > C > Co Je Rozhraní Api?

Co je rozhraní API?

API (zkratka pro Application Programming Interface) označuje v informatice rozhraní pro programování aplikací. Tento termín používá softwarové inženýrství. Jde o sbírku procedur, funkcí, tříd či protokolů nějaké knihovny (ale třeba i jiného programu nebo jádra operačního systému), které může programátor využívat.

Přečtěte si více

Související článek

Jaké jsou uživatelské rozhraní pro práci s počítačem?

Existují i další technologie, například Javascript a Adobe Flex. NET, Java a další.

Když to vezmeme v úvahu, jak používat api?

Jak API funguje

Externí stránka nebo aplikace, se kterou se chcete propojit, poskytuje kompletní seznam funkcí a popis dat, s nimiž lze pracovat. Popis je součástí dokumentace poskytovatele API. Na vás je, určit si, co všechno chcete z externí aplikace získávat nebo naopak, co budete do aplikace posílat.
Někdo se také může ptát, co je aplikační rozhraní?
Co je to API rozhraní? Soubor postupů, funkcí, knihoven, protokolů a tříd, které umožňují dvěma aplikacím vyměňovat si mezi sebou data, a tedy komunikovat jednosměrně či obousměrně.

Co je API uživatel?

Jde o speciální typ uživatele, který slouží pro přístup k programátorskému rozhraní REST API. Tento typ uživatele se nepřihlásí k desktopové aplikaci či k webovému rozhraní, má přístup jen přes API.
Následně, jak vytvořit api?
Získání klíče API:

Klikněte na rozbalovací nabídky projektů a vyberte nebo vytvořte projekt, pro který chcete přidat klíč API. Klikněte na tlačítko nabídky a vyberte možnost APIs & Services > Credentials. Na stránce Credentials klikněte na položku Create credentials > API key.

Související článek

Které současně OS používají grafické uživatelské rozhraní?

Grafické uživatelské rozhraní. GUI se používá pro typy rozhraní založené na paradigmatu WIMP.

Můžete se také zeptat, co to je rest?

Representational state transfer (REST) je cesta jak jednoduše vytvořit, číst, editovat nebo smazat informace ze serveru pomocí jednoduchých HTTP volání. REST (Representational State Transfer) – je architektura rozhraní, navržená pro distribuované prostředí.
Následně, co to je endpoint?
Endpointy jsou funkce, dostupné skrze API, které provádí několik akcí, jakými jsou například získávání příspěvků nebo vytvoření nového uživatele. Mohli bychom říci, že endpoint spouští proceduru, která provádí určitý úkol. Tyto endpointy jsou závislé na předaných parametrech.

A jak pracovat s postman?

Instalace aplikace Postman

Po spuštění vás požádá o přihlášení či vytvoření uživatelského účtu; to lze však přeskočit díky nenápadnému odkazu úplně na spodu okna. Přihlášení na Postman účet přináší výhodu synchronizace projektů mezi jednotlivými instancemi. Na svou práci můžete jednoduše navázat i doma.

By Jason Broadbent

Similar articles

Jak na OneDrive? :: Co je to LPDDR4?
Užitečné odkazy