Domovská stránka > C > Co To Je Rozhraní?

Co to je rozhraní?

Rozhraní (anglicky interface, případně počeštěně interfejs) označuje v informatice zařízení, program nebo formát, zajišťující správnou komunikaci a přenos dat mezi odlišnými zařízeními nebo programy.

Přečtěte si více

Související článek

Jaké jsou uživatelské rozhraní pro práci s počítačem?

Existují i další technologie, například Javascript a Adobe Flex. NET, Java a další.

Která firma vyvinula grafické uživatelské rozhraní?

GUI bylo zavedeno v 70. letech místo do té doby používaného příkazového řádku (první grafické rozhraní WIMP vzniklo ve firmě Xerox). O jeho rozvoj se zasloužili počítače se systémem Mac a MS Windows.
Někdo se také může ptát, které současně os používají grafické uživatelské rozhraní?
Grafické uživatelské rozhraní

graphical user interface, zkrat. GUI) se používá pro typy rozhraní založená na paradigmatu WIMP, tedy Windows (okna), Icons (ikony), Menus (menu) a Pointing device (polohovací zařízení).

Když to vezmeme v úvahu, co je to internetové rozhraní?

Webová aplikace v softwarovém inženýrství je aplikace poskytovaná uživatelům z webového serveru přes počítačovou síť Internet, nebo její vnitropodnikovou obdobu (intranet). Webové aplikace jsou populární především pro všudypřítomnost webového prohlížeče jako klienta.
Jaká jsou uživatelská rozhraní operačních systémů?
Většina moderních počítačových systémů podporuje grafické uživatelské rozhraní (GUI – „Graphical user interface"). V některých počítačových systémech, jako například u operačního systému Mac OS, je grafické rozhraní integrováno do jádra OS.

Související článek

Které současně OS používají grafické uživatelské rozhraní?

Grafické uživatelské rozhraní. GUI se používá pro typy rozhraní založené na paradigmatu WIMP.

A co je to programové rozhraní?

Application Programming Interface (API) je soubor procedur, funkcí, protokolů a knihoven, který je využíván programátory v rámci tvorby aplikací a softwaru. Volným překladem do češtiny se jedná o rozhraní sloužící k vývoji mobilních a webových aplikací.
Navíc, co je interface java?
Rozhraní ( interface ) je množina metod, která může být implementována třídou. Interface pouze popisuje metody, jejich vlastní implementace však neobsahuje. V Javě na rozdíl od jiných programovacích jazyků (například C++) nemůže třída dědit od více tříd najednou (neexistuje vícenásobná dědičnost).

Co je uživatelské prostředí?

Uživatelské prostředí (nebo uživatelské rozhraní) tvoří vzhled Wikipedie. Je složeno z různých nabídek, polí, ikon a tlačítek, která pomáhají uživatelům v navigaci jejím obsahem.
A další otázka, co to je operační systém?
Operační systém (OS) je naprostým základem nejen každého počítače, ale také mobilních telefonů a jiných zařízení. Zjednodušeně řečeno má vliv na běh programů a ovládání systému uživatelem. Bez operačního systému nebudete mít k dispozici žádné uživatelské rozhraní, takže na počítači nic moc neuděláte.

Někdo se také může ptát, kdy se objevilo grafického rozhraní u operačního systému?

Překotný vývoj. Následovatel PARCu, počítač, který měl v roce 1981 prvně GUI centralizovaně, byl Xerox 8010 Star Information system. Následovaly počítače Apple Lisa (1983), Apple Macintosh 128K (1984), dále Atari ST a nakonec Commodore Amiga (1985).

By Aniakudo

Similar articles

Kdy byl vyroben první mobilní telefon? :: Jak funguje BGP?
Užitečné odkazy