Domovská stránka > J > Jak Se Daní P2P?

Jak se daní P2P?

Aktuální legislativa jednoznačně neurčuje závazný postup, jakým musí své výnosy na p2p platformách investoři danit. Důležité zůstává to, že výnosy z p2p investování se danit musí. Jakým způsobem však postupovat už je na každém investorovi.

Přečtěte si více

Související článek

Jak velký příjem se dani?

Pokud úhrnná částka za rok nepřesáhne 30 000, jsou příjmy z příležitostných činností osvobozeny od daně z příjmů.

Co je P2P investice?

P2P (z anglického Peer-to-Peer) investice jsou takové investice, kdy lidé půjčují přímo lidem. Další deviací je P2B (Peer-to-Business), v takovém případě lidé půjčují podnikům nebo start-upům.
A jak investovat do zonky?
Platforma Zonky přestane novým zájemcům nabízet manuální investování, tedy možnost vybrat si konkrétní půjčky pro zhodnocení peněz. Dál jim bude nabízet jenom službu Rentiér, která investici automaticky rozloží do několika stovek úvěrů.

Jak investovat na Mintos?

Začít investovat na Mintos není těžké a díky češtině to zvládne úplně každý. Během několika kroků a doslova minut zvládnete registraci, poslat peníze na Mintos účet a rázem můžete začít investovat, tedy nastavit Auto Invest anebo manuálně vybírat půjčky.
Jak investovat na Bondster?
Jak mohu začít investovat? Po registraci, odsouhlasení obchodních podmínek a uzavření Smlouvy o uživatelském účtu pošlete volné finanční prostředky na investorský účet vedený u Bondster. Jakmile bude platba ze strany Bondster přijata a ověřena, tak můžete ihned začít investovat.

Související článek

Co je to krácení daní?

Kdo zkrátí daň, clo, pojistné na sociální zabezpečení nebo zdravotní pojištění, poplatek nebo jinou podobnou povinnou platbu, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitým trestem.

Jak se dani Zonky?

Příjmy podléhají sazbě daně ve výši 15 %. Jako daňový výdaj nebudete moci uplatnit žádné jiné výdaje (např. vstupní poplatek, poplatek za správu portfolia).
Lidé se také ptají, jak se dani cfd?
Pokud bude s CFD instrumenty obchodovat FO podnikatel, který bude považovat CFD obchody za součást svého obchodního majetku*, budeme hovořit o základu daně dle § 7 ZDP (Příjmy ze samostatné činnosti). Základ daně podléhá sazbě 15%.

Navíc, kdy se dani příjem z akcií?

Kdy se na mě daň nevztahuje? Přiznávat příjem z finančních investic jako fyzická osoba nemusíte, pokud akcii, podílový list, dluhopis nebo jiný cenný papír držíte déle než tři roky. Jakmile tento časový test splníte, jsou tyto příjmy od daně osvobozeny.
Můžete se také zeptat, co je to fondee?
Fondee je český startup a investiční platforma, pomocí které můžete investovat do akcií a dluhopisů. U Fondee můžete zainvestovat do jednoho ze 7 nabízených portfolií. Každé portfolio obsahuje jiný podíl akcií a dluhopisů, takže odlišné jsou také potenciální výnosy a riziko.

Jak investovat do nemovitostí?

V zásadě existují dva hlavní přístupy k investování do nemovitostí. Buďto budete nakupovat fyzické nemovitosti (přímo), jako jsou byty, pozemky, chaty a domy, nebo lze investovat do nemovitostních fondů, nemovitostních dluhopisů, crowdfunding aj. (tj. nepřímo).

By Ettore

Co je portu CZ? :: Jak dlouho vydrží laserová tiskárna?
Užitečné odkazy