Domovská stránka > C > Co Je To Krácení Daní?

Co je to krácení daní?

(1) Kdo ve větším rozsahu zkrátí daň, clo, pojistné na sociální zabezpečení nebo zdravotní pojištění, poplatek nebo jinou jim podobnou povinnou platbu, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitým trestem.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se daní P2P?

Současná legislativa jasně nedefinuje postup, jakým mohou investoři zdanit své výnosy na platformách p2p. Je důležité, aby výnosy z p2p investování byly zdaněny. Rozhodnutí je na každém investorovi.

Jak krátit daně?

Sazby za krácení daní se pohybují dle rozsahu způsobené škody
  1. a) Škoda vyššího rozsahu - 100.000 a výše = trest 6 měsíců až 3 roky.
  2. b) Škoda značného rozsahu - 1.000.000 a výše,- = trest 2 roky až 8 let.
  3. c) Škoda velkého rozsahu - 10.000.000 a výše = trest 5 let až 10 let.
Následně, co je škoda velkého rozsahu?
škoda nikoli malá – nejméně 50 000 Kč, škoda větší – nejméně 100 000 Kč, škoda značná – nejméně 1 000 000 Kč, škoda velkého rozsahu – nejméně 10 000 000 Kč.

Co je větší rozsah?

1 trestního zákoníku vyjadřuje. Tam totiž nalezneme finanční strop, kterým se „větší rozsah" definuje. A to je částka 50 tisíc Kč. Obecně se tedy dá říct, že pokud někdo připraví stát o 50 tisíc korun na daních, jedná se o trestný čin krácení daní ve větším rozsahu.
Kde nahlásit daňové podvody?
Pracujete-li pro EU, máte povinnost ohlásit podezření na podvod, korupci, jinou protizákonnou činnost, popř. chování vašich kolegů, které může být v rozporu s pracovními povinnostmi zaměstnanců evropských struktur. Podezření můžete sdělit vedení vaší organizace nebo přímo úřadu OLAF.

Související článek

Jak velký příjem se dani?

Pokud úhrnná částka za rok nepřesáhne 30 000, jsou příjmy z příležitostných činností osvobozeny od daně z příjmů.

A další otázka, co je to daňová kobra?

Daňová Kobra vznikla v roce 2014. Nejde o speciální útvar či tým, ale o projekt spolupráce policistů, celníků a finanční správy na odhalování kriminality spojené s krácením daní. Ve většině let od začátku svého působení Daňová Kobra ročně předešla únikům a zadržela peníze z úniků celkově v řádu miliard korun.
Kam nahlasit Kraceni daní?
Můžete finančnímu úřadu oznámit (písemně nebo ústně), že určitá firma krátí daně. Podle zavedené praxe finanční úřady tato oznámení (i anonymní) pečlivě prověřují. FÚ má možnost kontrolovat pouze 3 roky zpětně (pokud daňový subjekt nevykázal ztrátu - v tom případě 5 let), předchozí roky jsou promlčené.

Kam nahlásit daňový unik?

Obsahem přijatých podání jsou i dotazy, jakým způsobem mohou podat oznámení na daňové úniky. V odpovědi je tazatelům sdělováno, že se mohou obrátit písemnou formou přímo na místně příslušný finanční úřad a poskytnout mu konkrétní a šetřitelné informace zdůvodňující podezření z daňových úniků.
Jak podat podnět na finanční úřad?
Podání do konkrétních řízení lze učinit u příslušného orgánu Finanční správy písemně (poštou nebo osobně na podatelně), ústně do protokolu - viz kontakty, e-mailem na e-mailovou adresu příslušného orgánu finanční správy za podmínky, že podání bude do 5 dnů potvrzeno nebo opakováno zákonným způsobem a dále datovou

A co se rozumí škodou?

zákoníku následovně: „Škodou nikoli nepatrnou se rozumí škoda dosahující částky nejméně 5000 Kč, škodou nikoli malou se rozumí škoda dosahující částky nejméně 25000 Kč, větší škodou se rozumí škoda dosahující částky nejméně 50000 Kč, značnou škodou se rozumí škoda dosahující částky nejméně 500000 Kč a škodou velkého

By Skier

Kolik je za krádež? :: Co koupit v SAE?
Užitečné odkazy