Domovská stránka > J > Jak Dlouho Vydrží Laserová Tiskárna?

Jak dlouho vydrží laserová tiskárna?

Jak dlouho ale vydrží náplně do laserových tiskáren? Nabízí se jednoduchá odpověď – tak dlouho, dokud je nevypotřebujete. Přímo na obalu nebo produktové kartě v e-shopu je u každého toneru uveden počet stran, který s tonerem potisknete při 5% pokrytí papíru. Pokud tedy tisknete hodně a často, počty jsou jasné.

Přečtěte si více

Související článek

Jak dlouho bude podpora iPhone 7?

Možnost stáhnout nejnovější aktualizační balíček stále nabízí pět let starý Apple iPhone 7.

Co je lepší inkoustová nebo laserová tiskárna?

Laserová tiskárna je oproti inkoustové dražší. Pokud tisknete častěji, bude vám vyhovovat její rychlejší tisk oproti inkoustové tiskárně. Výhoda jsou také nižší pořizovací náklady na tisk. Toner je sice v mnoha případech dražší než inkoustová cartridge, ale v porovnání cena/počet vytisknutých stran vychází vždy lépe.
Proč laserovou tiskárnu?
Výhody laserové tiskárny

Laserová tiskárna se vyznačuje především rychlostí a vysokou kvalitou tisku. Laserový paprsek se pohybuje velmi rychle, a to rychlostí až 60 stran za minutu. Pro větší objemy tisku je proto tento typ tiskárny ideální. Hlavní výhodu ale poznáte na vaší peněžence, jsou jí nízké provozní náklady.

Následně, co je to laserová tiskárna?

Laserová tiskárna je druh počítačové tiskárny, pracující na podobném principu jako kopírka. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světlocitlivý válec, na jehož povrch se poté nanáší toner. Ten se uchytí jen na osvětlených místech, obtiskne se na papír a na závěr je k papíru tepelně fixován.
Pokud jde o toto, kdy se vyplatí laserová tiskárna?
Laserová tiskárna je vhodná především pro větší objemy tisku, jelikož má nízké provozní náklady. Paradoxně je ale vhodná i pro ty, kteří tisknou jen občas, protože, na rozdíl od inkoustových tiskáren, u ní nedochází k vysychání náplně. Toner je jemný suchý prášek, takže je možné ho mít v tiskárně i několik let.

Související článek

Jak dlouho vydrží data?

Důležitá data jsou obvykle uložena na pevných discích. Jejich životnost se pohybuje kolem deseti let.

Když to vezmeme v úvahu, jak dlouho vydrží náplň do tiskárny?

Jak dlouho vydrží toner? Na práškové směsi se toho příliš mnoho nezkazí, obecně se tedy dá říci, že náplň do laserové tiskárny vám vydrží, dokud ji nevypotřebujete. Na obalu každého toneru bývá zpravidla uvedený počet stran, který s ním při 5% pokrytí vytisknete.
Jakou tiskárnu pro domácí použití?
Vesměs správnou volbou pro domácí tiskárnu je právě inkoustová technologie. Je to díky všestrannosti a funkcím, které vám může tiskárna nabídnout. Jako úvodní je třeba vyvrátit často omílané dogma: Inkousty už nezasychají, jako bylo dříve běžné. I proto se spousta lidí v minulosti rozhodla přejít na laserovou tiskárnu.

Následně, která tiskárna je nejlepší?

Nejlepší tiskárny a multifunkční zařízení 2022 – Testy a recenze
  • Pro náročné Epson EcoTank L850. Inkoustová multifunkce. Nejlepší multifunkční tiskárna a vítěz testu.
  • Populární zařízení Xerox C230V DNI. Laserová multifunkce.
  • Kvalitní tiskárna. HP LaserJet Enterprise MFP M430f. Laserová tiskárna.
Jakou koupit laserovou tiskárnu?
Základní modely laserových tiskáren seženete již od 1500 Kč, nejlevnější LED tiskárny začínají na ceně 2500 Kč. Pokud však tisknete častěji, vyplatí se investovat do pokročilejších přístrojů. V případě laserových tiskáren je třeba počítat s tím, že chcete-li tisknout barevně, připlatíte si.

Jakou náplň používáme do laserových tiskáren?

Toner je náplň do tiskárny, ve kterém se skrývá práškový obsah a používá se u laserových typů tiskáren. Velkou výhodou i laserových tiskáren je dlouhá životnost a vysoká výtěžnost, která netrpí zasycháním inkoustu, jako je to u cartridgí inkoustových tiskáren.

By Nadeen Rajlaxmi

Similar articles

Jak se daní P2P? :: Co to je Snapchat?
Užitečné odkazy