Domovská stránka > C > Co To Je Nominální?

Co to je nominální?

Nominální hodnota (nebo také jmenovitá hodnota) je peněžní hodnota přiřazená bankovkám, mincím, ale i pohledávkám, závazkům nebo majetku atd. Nominální hodnota je na ceninách obvykle přímo uvedena – na bankovkách, poštovních známkách a dalších.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to nominální hodnota cenného papíru?

Nominální hodnota se nevztahuje k reálné hodnotě cenného papíru. Nominální hodnota akcie je na ní vytištěna a od ní se odvozuje základní kapitál společnosti.

Kolik prvků má prázdná množina?

Prázdná množina je v matematice množina, která neobsahuje žádné prvky. Značí se obvykle symbolem přeškrtnuté nuly , někdy psané též jako , popř. ∅, anebo symbolem prázdných množinových (složených) závorek {}.
Co jsou Vennovy diagramy?
Vennův diagram (nazývaný také Eulerův-Vennův diagram) je schematické znázornění všech možných vztahů (sjednocení, průnik, rozdíl, symetrická diference, doplněk) několika (často tří) podmnožin univerzální množiny.

Když to vezmeme v úvahu, co je to reálné číslo?

Reálná čísla jsou taková čísla, kterým lze jednoznačně přiřadit body nekonečné přímky (číselné osy) tak, aby tato čísla popisovala „vzdálenost" od nějakého vybraného bodu (nuly) na takové přímce. Tato nula pak přirozeně dělí reálná čísla na kladná a záporná.
Jak vypočítat průnik?
Průnik množin

Příklad: A = {1, 3, 5, 7, 9} a B = {4, 5, 6, 7}. Průnik je roven A ∩ B = {5, 7}. Další příklad: A = {a, b, c, d, e} a B = {f, g, h, i, j}. Průnik je roven: A ∩ B = ∅.

Co je doplněk množiny?

Mějme dvě množiny A a B, kde navíc platí B \subseteq A. V takové situaci zavádíme pojem doplněk množiny. Je-li B \subseteq A, pak doplňkem množiny B vzhledem k množině A je množina, která obsahuje všechny prvky z A, které zároveň nejsou v B.
Kolik má množina podmnožin?
Počet všech podmnožin je pak roven počtu všech možných zápisů n-prvkové posloupnosti složené z nul a jedniček.

Jak se značí rozdíl?

x ≠ y znamená, že x a y nereprezentují stejnou hodnotu či objekt. x < y znamená, že x je menší než y. x > y znamená, že x je větší než y.
A co to je kartézský součin?
Kartézským součinem rozumíme množinu všech uspořádaných dvojic takových, že první prvek uspořádané dvojice je prvkem množiny a druhý prvek uspořádané dvojice je prvek množiny .

Můžete se také zeptat, co to je interval?

Interval je vzájemná vzdálenost dvou tónů. Pro názvy intervalů se používají latinské výrazy.

By Jotham Boesenberg

Co je obor r? :: Jaký je průměrný plat v Praze?
Užitečné odkazy