Domovská stránka > J > Jaký Je Průměrný Plat V Praze?

Jaký je průměrný plat v Praze?

Praha (s průměrnou hrubou měsíční mzdou 48 130 Kč) a Středočeský kraj (40 501 Kč) přesahují svými hrubými mzdami průměr ČR (40 135 Kč). Kraje Jihomoravský (39 552 Kč) a Plzeňský (38 688 Kč), s poměrně vysokými mzdami, na průměr ČR zatím nedosáhly.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Jak rostla průměrná mzda?

Průměrná mzda v Česku v 1. čtvrtletí letošního roku vzrostla meziročně o 7,2 procenta na 37 929 Kč. Po započtení inflace ale měsíční výdělek ve srovnání se stejným obdobím loňského roku průměrně klesl o 3,6 procenta. Vyplývá to z údajů, které v úterý zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).
Co je to měsíční mzda?
Mzda je odměna za práci v pracovním poměru, vyplácená ve výplatním termínu (zpravidla měsíčně) zpětně. Může se skládat z těchto složek: základní mzda, náhrady mzdy a výkonnostní složky mzdy. Jedná se o peněžité plnění a plnění peněžité hodnoty (naturální mzda) poskytované zaměstnavatelem zaměstnanci.

Jaká je minimální mzda v roce 2022?

Také ona od ledna 2022 stoupne. Stejně jako některé další limity, které s odměnou za práci přímo nesouvisejí. Státem stanovená minimální mzda od začátku roku 2022 vzroste o tisíc korun měsíčně na 16 200 korun hrubého. V hodinovém vyjádření stoupne o 5,90 Kč na 96,40 Kč.
Kolik Čechů dosáhne na průměrnou mzdu?
Průměrnou mzdu si u nás údajně vydělá jedna třetina obyvatel, což je v rámci zemí Evropské unie nejlepší výsledek. Panují však poměrně výrazné rozdíly mezi příjmy mužů a žen – ve veřejném sektoru si ženy vydělají na stejné pozici přibližně o 17 % méně než muži, v soukromém dokonce o 24 % méně.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

Co je zaručená mzda 2022?

Zaručená mzda je nejnižší přípustná mzda pro jednotlivé pracovní profese. Profese jsou rozděleny do osmi pracovních skupin podle jejich náročnosti, odpovědnosti a složitosti. U zaručené mzdy se již předpokládá, že zaměstnanec pracuje na plný úvazek v rozsahu 40 hodin týdně.
Následně, kolik bere brigádník na hodinu?
Obecně je aktuálně velký počet volných pozic a pracovních míst, proto tohle platí i pro brigádníky, takže si relativně každý může vybírat. Velká poptávka j po brigádnících do oboru administrativy, kdy průměrná hodinová mzda je 140 – 150 Kč za hodinu. Stejně tak to mají také finanční služby, které jsou velmi žádané.

Co si koupit za peníze z brigády?

Do prasátka si mnozí z nás spořili drobné už jako děti. Bylo tak na sladkosti, novou hračku anebo další jízdu na kolotoči. Teď, když jsme starší a máme možnost si sami přivydělat, můžeme mířit výš: vysněná cesta do Asie, nová kabelka nebo třeba rovnou auto. Že není možné z peněz za brigády tolik ušetřit?
Kolik je minimální mzda na brigádě?
Musí být u brigády dodržena minimální mzda? Měsíční minimální mzda pro práci na plný úvazek činí v roce 2021 částku 15 200 Kč, hodinová minimální mzda potom 90,50 Kč. Nárok na minimální hodinovou minimální mzdu mají přitom i studenti přivydělávající si na některou z pracovních dohod.

Někdo se také může ptát, co je to hodinová mzda?

Je nějaký další rozdíl mezi mzdou stanovenou měsíčně a hodinově, kromě toho, že hodinová mzda řeší přesně odměnu formou odpracované (plánované) směny za měsíc v hod.

By Kendry Towley

Similar articles

Co to je nominální? :: Jaká je výše minimální mzdy?
Užitečné odkazy