Domovská stránka > C > Co Je To Nominální Hodnota Cenného Papíru?

Co je to nominální hodnota cenného papíru?

Nominální hodnota představuje hodnotu cenného papíru, kterou stanovuje jeho vydavatel a vůbec nesouvisí s jeho reálnou hodnotou. Je typická například pro akcie, kterou získá v okamžiku emise - nominální hodnota je na akcii vytištěna - od ní se pak odvíjí základní kapitál společnosti.

Přečtěte si více

Související článek

Jak převést text z papiru do mobilu?

Aplikace Prizmo Go je určena pouze pro iPhone a je stále placená, ale stojí za to. Adobe Scan je pro iPhone zdarma a proAndroid.

Co je to jmenovitá hodnota akcie?

Slovník pojmů Jmenovitá hodnota se uvádí na akcii, pohledávkách či závazcích nebo ceninách. Jmenovitá hodnota akcie se určí při emisi akcií podle vzorce základní kapitál děleno počtem vydaných akcií akciové společnosti. Jmenovitá hodnota může být známa také jako nominální hodnota.
Co je ordinální skála?
Ordinální úroveň

Ordinální data lze uspořádat podle intenzity nebo pořadí, avšak intervaly mezi hodnotami příslušné škály nejsou stejně velké. Má vlastnosti nominálních proměnných. Navíc lze mezi sebou pořadí porovnávat (<,>).

Co je medián platu?

Medián představuje hodnotu mzdy zaměstnance uprostřed mzdového rozdělení; to znamená, že polovina hodnot mezd je nižší a druhá polovina je vyšší než medián.
Jak udělat medián?
Ruční výpočet MEDIAN

Pro ruční výpočet provedeme seřazení čísel od největšího po nejmenší (nebo opačně) a následně prostřední (číslo které leží uprostřed) je oním mediánem. Pokud je počet čísel sudý tak z prostředních dvou se vypočte průměr. Pro porovnání je výsledek funkce MEDIAN z těchto hodnot.

Související článek

Co znamená v Excelu hodnota?

Ve vzorci s #VALUE je chyba! V buňkách, na které odkazujete, je něco špatně. Přesnou příčinu této chyby může být obtížné zjistit.

A další otázka, co je to mediánová mzda?

Mediány mezd

čtvrtletí 2018 přinesly zajímavé informace o mzdovém mediánu, který ukazuje mzdu prostředního zaměstnance. Mediánová mzda dosáhla hodnoty 29 247 Kč, což je o 1 927 Kč (7,1 %) více než ve stejném období předchozího roku.
Co to je komplementarita?
Komplementarita (z lat. complementum, doplněk) označuje dvojici postojů, pohledů nebo pojmů, které se navzájem podmiňují a doplňují, ale zároveň též vylučují.

Lidé se také ptají, co je delistování akcií?

Vyřazení ze seznamu znamená, že čínská společnost obchodovaná na burze by ztratila přístup k širokému okruhu kupujících, prodávajících a zprostředkovatelů. Společnosti kótované na zavedených burzách jsou součástí systému regulace a institucionálních operací, které mohou investorům nabídnout určitou ochranu.
Co to jsou zaknihované akcie?
Zaknihované akcie jsou ty akcie, které jsou zapsané v evidenci (elektronická podoba), tedy neexistují jen ve fyzické podobě jako listiny. Akcie je evidují v Centrálním depozitáři cenných papírů (CDCP). V minulosti zaknihované akcie využívalo jen málo firem, odrazoval je zdlouhavý a nákladný proces.

Můžete se také zeptat, jaký je rozdíl mezi burzou a rm systémem?

Burza je zaměřena především na drobné a střední investory, kteří mají zájem o investování na kapitálovém trhu. RM-SYSTÉM zahájil pravidelné obchodování jako mimoburzovní trh již v roce 1993.

By Teodor Taillon

Similar articles

Jak otestovat RS-232? :: Co je to proměnná ve výzkumu?
Užitečné odkazy