Domovská stránka > C > Co Je To Média?

Co je to média?

Média jsou komunikační prostředky, které umožňují přenos informace nejméně mezi dvěma stranami. Pořad vyjmenovává, co všechno můžeme zařadit mezi hromadné sdělovací prostředky.

Přečtěte si více

Související článek

Jak nainstalovat VLC Media Player?

Kliknutím na tlačítko stáhněte nejnovější verzi přehrávače médií a vyberte si jazyk z více než 50 možností.

Jakou funkci plní média?

Masové médium jako takové se netýká jen přenosu zpráv, ale má tyto základní funkce: orientační a informační funkce – poskytování informací o událostech a podmínkách života, jakož i o platném rozdělení moci a uspořádání mocenských vztahů, a usnadňování adaptace na změny podporou inovací a pokroku.
Když to vezmeme v úvahu, jak se dělí média?
Média můžeme dělit podle různých způsobů, podle toho, jaký aspekt chceme zdůraznit. Například: TRADIČNÍ (tisk, rozhlas, televize) x DIGITÁLNÍ SOUKROMÁ x MÉDIA VEŘEJNÉ SLUŽBY (také veřejnoprávní média).

A další otázka, co jsou síťová média?

Mezi nová média se řadí široké množství mediálních technologií jako je osobní počítač (hardware i software – textový editor nebo počítačová hra), tablet nebo mobilní telefon (nebo konkrétní aplikace), ale také počítačové sítě (především internet) či jednotlivé webové služby (internetové vyhledávače, sociální sítě,
Jaké jsou média?
V masové komunikaci jsou média komunikačními výstupy nebo nástroji používanými k ukládání a doručování informací nebo dat. Termín se týká složek masmediálního komunikačního průmyslu, jako jsou tištěná média, vydavatelství, zpravodajská média, fotografie, kino, vysílání (rozhlas a televize), digitální média a reklama.

Související článek

Proč používáme média?

Masová komunikace využívá média k uchovávání a poskytování informací.

Kdy vznikly média?

Tištěná média se stala prvními masovými médii, která dokázala v relativně krátkém čase zasáhnout obrovské publikum. Úplně prvním z nich se stala kniha. Podmínkou jejich vzniku byl vynález knihtisku Johannesem Gutenbergem v roce 1440.
A další otázka, jak nás ovlivňují média?
Média ovlivňují chování, postoje i názory jedinců, mohou rozšiřovat obzory poznání, vzdělávat, pomáhat v politickém i spotřebitelském rozhodování, ovlivňovat životní styl, mohou ale také děsit, vyvolávat napětí, navádět k nežádoucímu společenskému chování či uvádět jednotlivce v omyl.

Navíc, co je mediální prostor?

Oproti mediálnímu obrazu má mediální objekt třetí rozměr, kterým je vstup širší veřejnosti, jenž mediální objekt sama aktivně dotváří (veřejné diskuse pod články atp.). Skupina Ztohoven mluví o mediálním prostoru, jako o další rovině prostoru veřejného.
A další otázka, co to je mediální gramotnost?
Mediální gramotnost představuje – zjednodušeně vzato – lidskou dovednost přístupu k médiím, chápání a kritického vyhodnocování jejich obsahu a případně též schopnost vytvářet vlastní sdělení.

Jak rozumět médiím McLuhan?

Titul je vyprodaný. Marshall McLuhan (1911–1980) je jedním z nejvýznamnějších teoretiků masových médií a sociologů kultury a jeho dílo patří k základním pilířům společenských věd. Nejznámější kniha, eseje nazvané Understanding Media, byla sice napsána již v roce 1964...

By Willett Vesperman

Similar articles

Kdo vlastní veřejnoprávní média? :: Co to je negace?
Užitečné odkazy