Domovská stránka > C > Co Je Spisová Značka?

Co je spisová značka?

Spisová značka (zkratka sp.

je jedinečné označení, pod kterým je u soudu vedena určitá věc (tj. jeden spis). Každé soudní řízení, které je zahájeno např. žalobou, ji na začátku řízení dostane přiřazenu a tato spisová značka se pak vyskytuje na všech dokumentech, které soud v souvislosti s tímto řízením vydá.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená znacka NFC?

Komunikace v blízkém poli je bezdrátová komunikační metoda, která je na trhu již dlouhou dobu. Technologie radiofrekvenční identifikace (RFID) je označována jako termín. Celosvětovým standardem je frekvence 13,56 MHz.

Kdo musí vést elektronickou spisovou službu?

Povinnost vykonávat spisovou službu v atestovaných elektronických systémech se týká státu, územně správních celků a „veřejného sektoru", tedy například všech obcí v ČR nebo bezpečnostních sborů či orgánů činných v trestním řízení, ale také integrovaného záchranného systému.
Můžete se také zeptat, jak se správně píše vitamín?
Jedná se o slovo, které můžeme v češtině používat ve dvou různých tvarech. Ať už tak napíšete vitamin, anebo vitamín, z hlediska pravidel pravopisu bude všechno v absolutním pořádku.

Jak se píše vitamíny?

Proto se respektuje dvojí možnost zápisu jak u slov psaných podle kodifikace z roku 1957 jen se samohláskou dlouhou (balón, faraón), tak psaných dlouze i krátce (benzín/benzin, vitamín/vitamin, acetylén/acetylen, vagón/vagon, kamión/kamion).
Jak se píše slovo kultura?
Kultura je cizí slovo pocházející z latinského cultura. V současné době jím označujeme hlavně soubor tělesných i duševních hodnot utvářejících lidskou společnost, organismy pěstované v umělém prostředí pro výzkum, nebo zemědělsky pěstovaný porost. Správný tvar je pouze s krátkým u, tedy kultura.

Související článek

Jaká je nejlepší značka mobilů?

Česká republika má nejlépe hodnocené mobilní telefony.

Jaké služby nabízí knihovna?

Fakultní knihovny: Co nabízejí a jak služeb využívat
  • Registrace.
  • Výpůjčky.
  • Sklad a závěrečné práce.
  • Tisk, kopírování, skenování
  • Kurzy a přednášky.
Lidé se také ptají, kdo založil první knihovnu?
Aššurbanipalova knihovna byla vyhlášená starověká knihovna v Ninive, jednom z hlavních měst Asýrie. Byla založena novoasyrským králem Aššurbanipalem někdy kolem poloviny 7. století př.

Když to vezmeme v úvahu, kdo vypálil alexandrijskou knihovnu?

století se objevila v křesťanském světě legenda, že ji údajně nechal zničit kalif Omar při dobytí města Araby v roce 642.
Pokud jde o toto, jaké funkce plní moderní knihovny?
Dnešní knihovnu nemusíte vnímat jen jako prostor pro ukládání knih, případně jiných nosičů. Naopak, můžete ji používat jako víceúčelový prvek. Oblíbené jsou otevřené obývací sestavy, ať už plní funkci pokojové stěny, nebo interiérové příčky.

Pokud jde o toto, kde najdeme nejstarší knihovnu?

Knihovna al-Qarawiyyin, založená v 9. století našeho letopočtu, leží v bývalém hlavním městě Maroka, ve Fásu. Jejími největšími poklady jsou unikátní a vzácné rukopisy, které nikde jinde na světě nenajdeme.

By Tamah Neetu

Similar articles

Co znamená autonomní stát? :: Co dělá Archivar?
Užitečné odkazy