Domovská stránka > C > Co Popisuje Značka Article ?

Co popisuje značka Article ?

Článek <article>

Že se značka <article> hodí pro obalení článku, je asi jasné. Jinak do <article> patří obsah, který jako celek dává smysl sám o sobě a nebyl by ho například problém přenést na jinou stránku.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená znacka NFC?

Komunikace v blízkém poli je bezdrátová komunikační metoda, která je na trhu již dlouhou dobu. Technologie radiofrekvenční identifikace (RFID) je označována jako termín. Celosvětovým standardem je frekvence 13,56 MHz.

Můžete se také zeptat, co je to header?

Význam: Header - anglicky "hlavička". Může se jednat, jak o hlavičku dokumentu, tedy část dokumentu, která obsahuje metainformace o daném souboru. V jazyce HTML se hlavička uvozuje HTML tagem HEAD.
Co je to tag na Instagramu?
Hashtag = slovo či fráze umístěná za znakem „#". Podle hashtagů uživatelé Instagramu vyhledávají příspěvky, které je zajímají.

V čem psát HTML?

Editory HTML stránek podrobně
  1. Microsoftí sbírka editorů
  2. NVU.
  3. Macromedia Dreamweaver.
  4. OpenOffice Writer.
  5. Brackets.
  6. Google Web Designer.
  7. Notepad ++
  8. HomeSite.
Následně, jak napsat v html?
HTML stránku je velmi jednoduché vytvořit, je to vlastně jen textový dokument. Po kliknutí na Nový soubor zvolíme jazyk, ve kterém chceme kód psát, samozřejmě je to HTML. Ještě zbývá druhý, zásadní krok. Pomocí zkratky Ctrl + S uložíme náš soubor do nové složky, např.

Související článek

Jaká je nejlepší značka mobilů?

Česká republika má nejlépe hodnocené mobilní telefony.

A jak psát html?

Postup při tvorbě webových stránek
  1. Vytvoříme HTML soubor (například: v poznámkovém bloku kliknete na Soubor >> Uložit jako...
  2. Do souboru vpíšeme základní strukturu HTML dokumentu a nějaký HTML kód.
  3. Uložíme.
  4. Výsledek si prohlédneme v internetovém prohlížeči.
  5. Poslední 3 kroky opakujeme dokud nedosáhneme svých představ.
Co obsahuje CSS?
CSS znamená Cascading Style Sheets, česky kaskádové styly, či pouze "styly". A zatímco HTML se používá ke strukturování webu (definování prvků, jako jsou nadpisy a odstavce, umožnění vkládání obrázků, videí a dalších médií), CSS určuje styl vašeho dokumentu – rozvržení stránky, barvy, písma a velikosti.

Co je to HTML a CSS?

HTML (Hypertext Markup Language) je značkovací jazyk, kterým vytváříme obsah a strukturu stránky. Říkáme, který kus textu je nadpis, co je obyčejný odstavec, že tento kousek textu je odkaz a kam vede a že zde bude na stránce obrázek. CSS (Cascading Style Sheet) je stylovací jazyk, kterým HTML stránce dodáváme vzhled.
A jak psát css?
css (třeba styl. css ) a jednotlivé CSS předpisy se píší přímo do něj. Pomocí rel="stylesheet" se prohlížeč dozví, že se jedná o soubor se styly. Uvádění typu je zbytečné, protože „ text/css " je výchozí typ pro rel="stylesheet" .

Jak vložit soubor do HTML?

HTML jazyk nemá žádný způsob, jak stránku poskládat z různých celků. Neexistuje žádný příkaz na vložení obsahu externího souboru (ani v CSS).

By Airlee Oxnam

Similar articles

Kdo vynalezl televizi? :: Co je to tag v HTML?
Užitečné odkazy